Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ, επέκρινε τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν εις βάρος του διεθνή με την εθνική ομάδα της Γερμανίας Μεσούτ Οζίλ, στη διάρκεια της αναμέτρησης μεταξύ των εθνικών ομάδων των δύο χωρών για την προκριματική φάση του Euro 2012.

Η Γερμανία επικράτησε στο Βερολίνο με 3-0 της Τουρκίας, όμως ο τουρκικής καταγωγής άσος της Ρεάλ Μαδρίτης αποδοκιμάστηκε από ένα μεγάλο μέρος των Τούρκων φιλάθλων που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Σε συνέντευξη που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Sueddeutschen Zeitung", ο Γκιούλ υπογράμμισε ότι οι θεατές δεν θα έπρεπε να έχουν προβεί σε αυτή την ενέργεια. "Ο Οζίλ είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα ενσωμάτωσης και έχει συμβάλλει προς την κατεύθυνση της γερμανο-τουρκικής φιλίας", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο 22χρονος Οζίλ, ο οποίος μεταγράφηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης από τη Βέρντερ Βρέμης το καλοκαίρι, επέλεξε να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Γερμανίας αν και θα μπορούσε επίσης να παίξει για την Τουρκία. Ο Γκιούλ πάντως όχι μόνο δεν δηλώνει πειραγμένος αλλά όπως τόνισε, καταλαβαίνει και υποστηρίζει την απόφαση του ποδοσφαιριστή. «Αν με είχε ρωτήσει σε ποια χώρα θα έπρεπε να παίξει, θα τον είχα παροτρύνει να παίξει για τη Γερμανία. Έχει την αμέριστη υποστήριξή μου" είπε.