current views are: 1

1 Αυγούστου 2012
Δημοσίευση05:01

Στους «16» προκρίθηκε ο Ηλίας Ηλιάδης

Μεγάλη μέρα σήμερα για τα ελληνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ελλάδα μπορεί να κατακτήσει το πρώτο της μετάλλιο στο Λονδίνο.

Δημοσίευση 05:01’
αρθρο-newpost

Μεγάλη μέρα σήμερα για τα ελληνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ελλάδα μπορεί να κατακτήσει το πρώτο της μετάλλιο στο Λονδίνο.

Μεγάλη μέρα σήμερα για τα ελληνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ελλάδα μπορεί να κατακτήσει το πρώτο της μετάλλιο στο Λονδίνο. Ο Ηλίας Ηλιάδης προκρίθηκε στους «16» στην κατηγορία των -90 κιλών στο τζούντο καθώς νίκησε στον πρώτο αγώνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τον Σλοβάκο Μίλαν Ραντλ.

Ο Ελληνας πρωταθλητής επικράτησε με 11-0 του αντιπάλου με Waza-ari και είναι από τις ελπίδες της γαλανόλευκης αποστολής για κάποιο μετάλλιο στο Λονδίνο. Ο Ηλιάδης στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του Λιθουανού Μπάουζα και του Γάλλου Μπουφέ.

Η μέρα θα συνεχιστεί στα γήπεδα του μπιτς βόλεϊ. Η Βίκυ Αρβανίτη και η Μαρία Τσιαρτσιάνη αντιμετωπίζουν τις Κινέζες Τζανγκ Ξι και Ξούε. Η εθνική ομάδα χρειάζεται τη νίκη, ενώ αν ηττηθεί θέλει νίκη των Ελβετίδων επί των Ρωσίδων στον άλλο αγώνα.

Αισιοδοξία για διάκριση υπάρχει στο εντυπωσιακό άθλημα της ξιφασκίας. Μετά τις συγκλονιστικές μάχες στο ξίφος ασκήσεως και στο ξίφος μονομαχίας, σειρά παίρνει η σπάθη με τη Βάσω Βουγιούκα να αντιμετωπίζει (16.10) τη Βρετανίδα Λουίζ Μποντ-Γουίλιαμς.

Στο Aquatics Centre η Νέρι Νιανγκουάρα επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά μετά το 2004 και ελπίζει σε πρόκριση στα προημιτελικά των 100μ. ελεύθερο (12.00). Έχει τον όγδοο χρόνο (με 54.98 δευτερόλεπτα) στην 5η προκριματική σειρά. Μια ώρα (13.06) αργότερα ντεμπούτο θα κάνει ο Ανδρέας Βαζαίος στον προκριματικό των 200μ. μικτή ατομική και θα κυνηγήσει το ατομικό ρεκόρ.

Στο Ιτον Ντόρνεϊ, όπου διεξάγονται τα αγωνίσματα της κωπηλασίας, τα αδέλφια Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας αγωνίζονται στις 13:10 στον δεύτερο ημιτελικό της δικώπου, με αντιπάλους τα πληρώματα της Σερβίας, της Αυστραλίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας και της Πολωνίας. Στόχος τους είναι η κατάληψη μίας εκ των τριών προνομιούχων θέσεων που οδηγούν στον τελικό της Παρασκευής (3/8), ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα αγωνιστούν την ίδια ημέρα για τις θέσεις 7-12.

Στο Γουέιμαουθ οι ιστιοπλόοι συνεχίζουν τις προσπάθειες τους. Στο νερό μπαίνουν (14.00) οι Διονύσης Δήμου και Μιχάλης Πατενιώτης στα 49ερ, o Bύρων Κοκκαλάνης στα RS:Χ, η Άννα Αγραφιώτη στα Laser Radial, ο Βαγγέλης Χειμώνας στα Laser (14.05) και αργότερα (16.00) η Τζέλη Σκαρλάτου στα RS:Χ.


σχετικα αρθρα