Τρία ελληνικά πληρώματα διεκδικούν σήμερα στο Ιτον Ντόρνεϊ την πρόκριση στους τελικούς της κωπηλασίας, κατά την 6η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Την αρχή κάνει η τετράκωπος, με τους Στέργιο Παπαχρήστου, Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Τσίλη και Γιάννη Χρήστου να αγωνίζονται στις 12:20 στη δεύτερη σειρά, με αντιπάλους τα πληρώματα του Καναδά, της Ρουμανίας, των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Ακολουθούν δέκα λεπτά αργότερα οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου, οι οποίες μετέχουν στον πρώτο ημιτελικού του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, μαζί με Νέα Ζηλανδία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ και Κούβα. Τέλος, στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδάνης αρχίζουν την προσπάθειά τους στις 12:50 (στην πρώτη σειρά), με αντιπάλους τη Νέα Ζηλανδία, την Ιταλία, τη Δανία, τη Γερμανία και την Ιαπωνία. Σε όλα τα αγωνίσματα, οι τρεις πρώτοι προκρίνονται στον τελικό του Σαββάτου (4/8), ενώ οι υπόλοιποι θα μετάσχουν την ίδια ημέρα στον «μικρό» τελικό.

Η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών συνεχίζει σήμερα τις προσπάθειές της στον Α΄ όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά, αντιμετωπίζοντας στις 13:20 στο «Water Polo Arena» το Καζακστάν. Πρόκειται για το θεωρητικά πιο εύκολο ματς της Α΄ φάσης, αλλά και το πρώτο που η ελληνική ομάδα θα έχει το άγχος του αποτελέσματος, αφού κάθε άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης θα την αφήσει πίσω στη μάχη για πρόκριση στα προημιτελικά.

Η κολύμβηση οδεύει σιγά-σιγά προς την ολοκλήρωσή της και αύριο υπάρχουν δύο ελληνικές συμμετοχές στα πρωινά προκριματικά. Ο Γιάννης Καλάργαρης αγωνίζεται στις 12:15 στην όγδοη και τελευταία σειρά (1η διαδρομή) των 50μ. ελεύθερο, ενώ ο Στέφανος Δημητριάδης μετέχει στις 13:17 στη δεύτερη σειρά (2η διαδρομή) των 100μ. πεταλούδα. Αμφότεροι έχουν πολύ δύσκολο έργο για να περάσουν στους απογευματινούς ημιτελικούς και λογικά θα προσπαθήσουν για την καλύτερη δυνατή επίδοση.

Στην ιστιοπλοΐα που συνεχίζεται στο Γουεϊμάουθ, έχουμε αύριο την 7η και την 8η ιστιοδρομία για τον Γιάννη Μιττάκη (Finn), τους Αιμίλιο Παπαθανασίου/Αντώνη Τσότρα (Star) και τους Διονύση Δήμου/Μιχάλη Πατενιώτη (49er), ενώ οι Βύρωνας Κοκκαλάνης και Αννα Αγραφιώτη μετέχουν στην 5η και 6η κούρσα των RS-X. Τέλος, αρχίζουν αύριο και οι αγώνες στα 470 ανδρών, με τη συμμετοχή των Παναγιώτη Καμπουρίδη και Στάθη Παπαδόπουλου.