Δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου έκανε ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανουέλ Χιμένεθ, μετά το πέρας της σημερινής, τελευταίας προπόνησης της Ένωσης ενόψει της συνάντησης πρωταθλήματος με τον Αρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης", αύριο.

«Ο τρόπος που αντιμετώπισαν τη σκληρή δουλειά και την προετοιμασία οι ποδοσφαιριστές ήταν ο καλύτερος. Απλά, δεν πρέπει να περιμένετε ότι έχω ένα μαγικό ραβδί και μπορώ να αλλάξω αμέσως τα πράγματα. Αυτό που πρέπει να περιμένετε από εμένα είναι ότι θα αφήσω τα πάντα στην προπόνηση και τη δουλειά. Όλες τις γνώσεις που έχω πάρει από ένα άλλο πρωτάθλημα θα τις μεταφέρω τόσο στην ομάδα της ΑΕΚ όσο και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαι πεπεισμένος ότι μέχρι τον μήνα Δεκέμβριο θα φανεί μια πολύ καλύτερη ΑΕΚ» είπε αρχικά ο Ίβηρας τεχνικός και συνέχισε: «Τώρα θα πάρω εγώ στα χέρια μου την ομάδα και έχω έρθει να κάνω αλλαγές, να μεταφέρω τις δικές μου ιδέες και τους δικούς μου στόχους. Θα ήταν τρέλα να κάνουμε μια δραματική αλλαγή, ωστόσο θα ζητήσουμε τα πάντα σε κάθε παιχνίδι. Θα δούμε τα καλύτερα αποτελέσματα μετά τον χρόνο που χρειάζεται μια προετοιμασία, δηλαδή σε 1,5 με 2 μήνες. Επαναλαμβάνω ότι δεν θα αφήσουμε κανένα παιχνίδι που μας ενδιαφέρει να πάει χαμένο».

Για την αυριανή αναμέτρηση με τον Άρη, στην οποία ο κ. Χιμένεθ θα λάβει το "βάπτισμα του πυρός" στο ελληνικό πρωτάθλημα, είπε: «Θα υπάρχουν αλλαγές, ωστόσο δεν θέλω να μπερδέψω τον ποδοσφαιριστή με πολύ μεγάλες αλλαγές. Σε όσα θετικά έχουν κάνει μέχρι τώρα θα προσθέσω καινούργια στοιχεία, τα οποία μπορούμε να βελτιώσουμε. Δεν είναι η στιγμή για να φτιάξουμε κάτι γρήγορο, πρόχειρο, να ανακαλύψουμε κάτι καινούργιο. Είναι η περίοδος που πρέπει να προετοιμαστούμε. Για αυτό είμαι έτοιμος και πεπεισμένος ότι σε ένα σύντομο διάστημα θα πρέπει να δείξουμε την καλύτερή μας εκδοχή. Είναι η στιγμή όπου όσοι είναι κοντά στην ομάδα, τόσο οι φίλαθλοι όσο και η διοίκηση, όσοι εργαζόμαστε στην ΑΕΚ αλλά κυρίως οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ πρέπει να είμαστε ενωμένοι και μια γροθιά. Στα δύο χρόνια που έχω υπογράψει πρέπει να κάνουμε την ΑΕΚ αυτό που η ιστορία της επιβάλλει και η περηφάνια της δικαιούται».

Όσο για το που εστίασε περισσότερο από την ημέρα που ανέλαβε τα νέα καθήκοντά του; «Έχω μια μοντέρνα αντίληψη του ποδοσφαίρου. Προσπαθώ να μαθαίνω από τους καλύτερους. Δεν μπορώ να μάθω πολλά από ένα παιχνίδι που κάναμε με τη δεύτερη ομάδα. Προσπαθώ να είμαι σε εγρήγορση και να μαθαίνω συνέχεια. Η αντίληψή μου είναι ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, αλλά για να κάνουμε καλή επίθεση πρέπει να κάνουμε και καλή άμυνα. Μου αρέσουν οι ομάδες που παράγουν ολοκληρωμένο ποδόσφαιρο και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε φυσική κατάσταση, τεχνική, να έχουμε κάνει σκληρή δουλειά, να κάνουμε επίθεση και άμυνα όλοι πάντα όμως με τάξη».