Τα δάκρυα του Σπύρου Γιαννιώτη μετά την υπερπροσπάθειά του στα 10 χλμ ανοικτής θάλασσας, ήταν ενδεικτικά της χαμένης ευκαιρίας για ένα μετάλλιο. Ο έλληνας πρωταθλητής έχασε στο νήμα το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αφού τερμάτισε τέταρτος.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Σανγκάης αμέσως μετά την συγκλονιστική του προσπάθεια και ενώ προσπαθούσε να κάνει τις πρώτες του δηλώσεις δεν άντεξε και ξέσπασε σε λυγμούς.

O 32χρονος αθλητής δήλωσε: «Πολλοί πίστεψαν σε εμένα. Τους απογοήτευσα. Ό,τι είχα να δώσω το έδωσα». Παράλληλα, πρόσθεσε: «Είχα ένα σφίξιμο στα χέρια στο τέλος, αλλά αυτά είναι μέρος του προγράμματος. Ήμουν προσεκτικός στην κούρσα, ήταν καλά μελετημένη. Δεν περίμενα τόσο γρήγορο τον Μελούλι. Εκεί στον 4ος προς 5ο γύρο που άνοιξε το ρυθμό και "σπάσαμε" από τους υπόλοιπους, με έπιασε απροετοίμαστο και εκεί οφείλεται ένα μέρος της 4ης θέσης. Αυτό είναι ο αθλητισμός και το λέω για να το πιστέψω κι εγώ. Στο τέλος όταν... άνοιξαν οι υπόλοιποι, δεν πίστεψα πως θα τους φτάσω, γιατί "είχα" σφίξει αρκετά. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, έδωσα το 100% που μπορούσα, ήμουν στην καλύτερη κατάσταση, αλλά αυτά έχει η μαραθώνια κολύμβηση. Μετά τη νίκη στη Σαγκάη, πίστεψα πως μπορούσα να τα καταφέρω, βρέθηκα πολύ κοντά και πολύ πολύ μακριά».

Για την ιστορία, στην κούρσα πρώτος ήρθε ο Τυνήσιος Ουσάμα Μελούλι, δεύτερος ο Γερμανός Τόμας Λουρτζ και στην τρίτη θέση ο Καναδός, Ρίτσαρντ Γουέινμπεργκερ.

Ο έλληνας πρωταθλητής κέρδισε πάντως χρυσό μετάλλιο στις καρδιές των Ελλήνων....

Δείτε τις δηλώσεις του: