Η εκτίμηση που εξέφρασε ο Νάτσο Σκόκο πως όλα θα πάνε καλά με την υπόθεση της ανανέωσης του συμβολαίου του με την ΑΕΚ δεν έγινε κατά τύχη.

Υποδηλώνει την πλήρη μεταστροφή του κλίματος και φανερώνει πως οι δύο πλευρές βρίσκονται μια ανάσα από την οριστική συμφωνία."Όλα θα πάνε καλά πιστεύω. Έχουν ήδη γίνει δύο συναντήσεις με τον ατζέντη μου και θα υπάρξουν κι άλλες συζητήσεις". Τα λόγια αυτά του Νάτσο Σκόκο ήρθαν να επιβεβαιώσουν πως το κλίμα στις σχέσεις του με την ΑΕΚ έχει αλλάξει άρδην σε σχέση με αυτό που υπήρχε ένα χρόνο πριν. Και η συνέχιση της συνεργασίας του με την Ένωση συνιστά πια το πλέον πιθανό σενάριο.
ση συνιστά πια το πλέον πιθανό σενάριο. Η δήλωση του Σκόκο δεν έγινε τυχαία. Στην πραγματικότητα ήρθε ως συνέχεια μιας άλλης δήλωσης που έγινε πριν λίγες μέρες. Αυτής του Σταύρου Αδαμίδη, ο οποίος στο τραπέζι που παρέθεσε στους ρεπόρτερ ΑΕΚ είπε ότι θα ανεβάσει την προσφορά του προς τον Αργεντίνο στα 900.000 Ευρώ ετησίως. Ένα ποσό που αποτελεί "ταβάνι", όπως είπε, καθώς η Ένωση δεν μπορεί να ανέβει άλλο.

Πριν μιλήσει στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΠΑΕ είναι προφανές πως έκανε αυτή την κουβέντα με τον ατζέντη του Σκόκο και τον ενημέρωσε για τις προθέσεις του. Συνέβαλε δε περαιτέρω στη γεφύρωση του χάσματος, που αρχικά έμοιαζε μεγάλο. Η προηγούμενη επίσημη προσφορά της ΑΕΚ έφτανε τα 780.000 Ευρώ ετησίως, την ώρα που ο Σκόκο ζητά 1 εκατομμύριο. Πλέον η απόσταση είναι μόλις 100.000 Ευρώ ετησίως, ήτοι 300 χιλιάρικα για το τριετές συμβόλαιο. Απόσταση η οποία είναι από αυτές που γεφυρώνονται.

Πράγμα που συνειδητοποιεί και ο ίδιος ο Σκόκο. Γι' αυτό δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι όλα θα πάνε καλά. Άλλωστε φαίνεται να έχει και επιπλέον λόγους για να παραμείνει στην ΑΕΚ.

Νιώθει καλύτερα

Ο Νάτσο Σκόκο περνά πιο καλά στην ΑΕΚ τώρα κι αυτό είναι εμφανές. Το γεγονός άλλωστε ότι όχι μόνο πήγε στη Νέα Σμύρνη την περασμένη Κυριακή, παρότι δεν θα αγωνιζόταν λόγω τραυματισμού, αλλά και ζήτησε να καθήσει στον πάγκο με πολιτικά (πράγμα που του απαγορεύτηκε, διότι δεν το επέτρεπαν οι κανονισμοί), φανερώνει πόσο πιο δεμένος αισθάνεται πλέον με την ομάδα.

Και διότι εισπράττει την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό του και νιώθει ότι πρέπει να την ανταποδώσει, αλλά και διότι διαπιστώνει πως οι συνθήκες εντός της ομάδας αρχίζουν να βελτιώνονται σημαντικά. Το νέο προπονητικό κέντρο στα Σπάτα και η προοπτική της δουλειάς σε κανονικό αγωνιστικό χώρο και όχι σε... χωράφι, όπως αυτό των Θρακομακεδόνων, τον δελεάζει, ενώ δεν είναι μυστικό και το ότι προτιμά σαφώς να συνεργάζεται με τον Μανόλο Χιμένεθ, απ' ό,τι με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Συν τοις άλλοις οικογενειακοί λόγοι τον ωθούν στην απόφαση να παραμείνει για λίγα ακόμα χρόνια στην Ελλάδα, όπου φυσικά αντιλαμβάνεται και ο ίδιος πως προτιμότερο θα είναι να τον λατρεύουν οι φίλοι της ΑΕΚ και να τον σέβονται οι αντίπαλοι, παρά να τον βρίζουν οι ΑΕΚτσήδες ρισκάροντας παράλληλα να μη βρει αυτό που περιμένει πηγαίνοντας σε κάποιον εκ των Ολυμπιακού ή Παναθηναϊκού.

Φυσικά, ώσπου να επέλθει η οριστική συμφωνία με την ΑΕΚ, τα πάντα θα παραμένουν ανοικτά. Ωστόσο όλα πλέον δείχνουν ότι το μέλλον του Νάτσο Σκόκο είναι συνδεδεμένο για τα αμέσως επόμενα χρόνια με την Ένωση.