Το πρωτάθλημα της Formula 1 βρίσκεται πλέον δύο στροφές πριν από την ολοκλήρωσή του και το ενδιαφέρον για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή κορυφώνεται.

Στη Βραζιλία, δίνεται το προσεχές Σαββατοκύριακο (6-7 Νοεμβρίου) η προτελευταία μάχη για τον τίτλο και τα σενάρια και οι θεωρίες συνωμοσίας, δίνουν και παίρνουν.

Μια από αυτές, θέλει τον team-mate του Αλόνσο, τον Βραζιλιάνο Φελίπε Μάσα, να είναι διατεθειμένος να "διευκολύνει" το έργο του Ισπανού, στην περίπτωση που "παραστεί" ανάγκη.

Δημοσίευμα βραζιλιάνικης εφημερίδας μάλιστα θέλει τον Βραζιλιάνο εισαγγελέα του ειδικού ποινικού δικαστηρίου της χώρας, Πάολο Καστίλιο, να προειδοποιεί τον Μάσα πως αν πράξει κάτι τέτοιο, τότε είναι πιθανό να του απαγγελθούν κατηγορίες και να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 6 χρόνια.

Κύκλοι της Ferrari χαρακτηρίζουν το εν λόγω δημοσίευμα και την απειλή του Καστίλιο ως γελοία και ανυπόστατη.

Είναι γεγονός πως οι Βραζιλιάνοι είναι απογοητευμένοι από τον Μάσα κατηγορώντας τον πως δεν έχει φιλοδοξίες, λειτουργώντας πολλές φορές για το συμφέρον της ομάδας του και όχι για τον ίδιο και την φήμη της πατρίδας του. 

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως ο Αλόνσο δεν δείχνει να ενοχλείται από τις κακές γλώσσες και εύχεται το βραζιλιάνικο κοινό να καταλάβει τις προθέσεις του Μάσα, στην περίπτωση που χρειαστεί να τείνει χείρα βοηθείας στον ίδιο. "Φυσικά υπάρχει κόσμος που θα καταλάβει γιατί μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Έχουν γνώση του αθλήματος και των ιδιαιτεροτήτων του. Ειδικά όταν μια ομάδα έχει έναν από τους δύο πιλότους της στην πρώτη θέση. Εύχομαι να δείξουν κατανόηση", τόνισε ο Ισπανός. Τόσο η McLaren όσο και η Red Bull, παραδέχονται ότι θα ζητήσουν από τους πιλότους τους να πράξουν αναλόγως, σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο, γεγονός που αποποινικοποιεί τις προθέσεις της ιταλικής ομάδας. Από την πλευρά του πάντως, ο περιβόητος τις τελευταίες μέρες στη Βραζιλία εισαγγελέας, Καστίλιο, ξεκαθαρίζει: "Αν το κάνει αυτό ο Μάσα, θα φύγει από το Ιντερλάγκος με χειροπέδες". Ίδωμεν...