«Επεσε» μπροστά μου η είδηση, σύμφωνα με την οποία οι οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού θυμήθηκαν πάλι την παλιά τους αγάπη, τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.
Τσικνοπέμπτη σήμερα και είπαν, φαίνεται, να τον «κεράσουν» μια κατσάδα, έτσι για το καλό… Αυτό που δεν ξέρω, είναι τι αποκριάτικη στολή φορούν μερικοί που επιμένουν να στήνουν το ίδιο πάρτι, χλευάζοντας έναν άνθρωπο, ο οποίος διέπραξε μεν (σοβαρά) λάθη, έκανε όμως και ορισμένα (μεγάλα) καλά.

Τα συν και τα πλην δεν θα τα αναλύσουμε. Τα γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και ειδικότερα με τον Παναθηναϊκό. Αυτό που έχω να πω είναι ότι το πολύ το κυρ-ελέησον το βαριέται κι ο παπάς. Τουτέστιν, οι οπαδοί του ΠΑΟ έχουν χάσει ήδη το δίκιο τους και δεν το έχουν πάρει χαμπάρι.

Ο Βαρδινογιάννης έκανε πράξη την επιθυμία τους στις αρχές του 2008, όταν άνοιξε την πόρτα στην πολυμετοχικότητα. Είτε εύκολα, είτε δύσκολα, αποχώρησε. Και τώρα, παραχωρεί ουσιαστικά την Παιανία, διότι είδε τον αγώνα του Αλαφούζου. Αυτό, βέβαια, που δεν έχω υπενθυμίσει είναι ότι έχει σταματήσει να ασκεί διοίκηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Εστω, λοιπόν, ότι φταίει για τα πάντα… όλα από το 1979 έως το 2008. Οι ευθύνες του τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πού ακριβώς εντοπίζονται, ώστε ακόμη και τώρα να φορτώνεται όλες τις αμαρτίες; Δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να απαντήσει, βλέπω όμως ότι ορισμένοι μυρίζουν όλο το χρόνο… τσίκνα.

Christiano