Αισιόδοξος ότι ο Παναθηναϊκός θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, αρκεί να νικήσει στα ντέρμπι που ακολουθούν (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός), παρουσιάστηκε, με δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι της Nova, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός των "πρασίνων" τόνισε χαρακτηριστικά ότι "τα τρία παιχνίδια που έρχονται είναι τα ματς κλειδιά. Αν σε αυτά τα παιχνίδια μαζέψουμε 9 βαθμούς, τότε νομίζω ότι όχι μόνο ξαναπαίρνει φωτιά το πρωτάθλημα, αλλά ότι θα έχουμε και το πάνω χέρι..."

Για τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ, ο άσος του "τριφυλλιού" τόνισε ότι "... θα έλεγα ότι ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι τα τελευταία 2,5 χρόνια που είμαι στην ομάδα", ενώ για την κριτική που δέχεται η ομάδα από το ξεκίνημα της περιόδου είπε: "Θέλουμε να έχουμε σαν οδηγό αυτή την εμφάνιση, για να πετύχουμε πολλά πράγματα με αυτή την απόδοση".

Ήταν ξεκάθαρος για το τι πιστεύει ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. "Για μένα τα τρία παιχνίδια που έρχονται είναι κλειδιά. Αν σε αυτά τα παιχνίδια μαζέψουμε 9 βαθμούς, τότε νομίζω ότι όχι μόνο ξαναπαίρνει φωτιά το πρωτάθλημα, νομίζω ότι θα έχουμε το πάνω χέρι" είπε και συνέχισε: "Από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου μέχρι το παιχνίδι του Πανιωνίου, που μείναμε 7 βαθμούς πίσω, ήταν ένας μήνας. Δεν ξέρω τι μπορεί να έφταιξε, μπορεί να ήταν ένα ντεφορμάρισμα της ομάδας, ίσως και εμείς δεν ήμασταν τόσο συγκεντρωμένοι όσο έπρεπε, αλλά ελπίζουμε, ξανά το λέω, με οδηγό την προχθεσινή εμφάνιση, να τα αφήσουμε όλα πίσω και να διεκδικήσουμε αυτά που μπορούμε και αυτά που μας ανήκουν."

Επίσης αναφέρθηκε και στον Ζεσουάλδο Φερέιρα: "Θέλω να είμαι ειλικρινής. Πιστεύω ότι είναι καλός προπονητής, αλλά δυσκολεύτηκε στο θέμα της ελληνικής πραγματικότητας. Όταν έρχεται ένας άνθρωπος με τόσες παραστάσεις από την Ευρώπη, με πρωταθλήματα στην Πόρτο και μπαίνουν και τον κυνηγούν στο γήπεδο ή βλέπει ότι ένα λεωφορείο το πηγαίνουν συνοδεία με μούντζες, κάπου τα χάνει κι αυτός. Προχθές έδειξε και αυτός στήνοντας την ομάδα με τέτοιο τρόπο, ώστε να χτυπήσουμε τις αδυναμίες της ΑΕΚ".