Τη μνήμη των εικοσιένα ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους πριν 30 χρόνια, στις 8 Φεβρουαρίου 1981, στον αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ, τίμησαν πέντε χιλιάδες άτομα που έδωσαν το παρόν στην επιμνημόσυνο δέηση στο γήπεδο «Καραϊσκάκη».

Ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος έκανε γνωστό ότι στο Μουσείο Πειραιά που ανεγείρεται αυτή την εποχή, μια αίθουσά του θα είναι αφιερωμένη στα θύματα της «ΘΥΡΑΣ 7».

Το πέρασμα του χρόνου δεν απαλύνει τον πόνο για τις οικογένειες των θυμάτων και όλοι ήταν συγκινημένοι στο σημείο που τελέστηκε το μνημόσυνο. Από το μικρόφωνο διαβάστηκαν τα ονόματα των θυμάτων με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που ήταν συγκεντρωμένοι να αναφωνούν «παρών». Παρόντες στο μνημόσυνο ήταν όλοι οι παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας των «ερυθρόλευκων» και ο Ισπανός τεχνικός Ερνέστο Βαλβέρδε. Παρόντες και οι παίκτες της ομάδας μπάσκετ και οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, αδελφοί Αγγελόπουλοι. Εκεί ήταν και αρκετοί αθλητές από άλλα τμήματα του συλλόγου, όπως και ο πρώην αρχηγός της ομάδας πόλο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, ο οποίος φέτος αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Κροατίας. Χειροκροτήθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όταν μαζί με άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου πλησίασε στο μνημείο των θυμάτων. Αρκετά συγκινητική ήταν η ομιλία μιας μητέρας ενός από τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εκείνη τη μελανή ημέρα για τον ελληνικό αθλητισμό. «Οι νέοι ποδοσφαιριστές πρέπει να μάθουν τι σημαίνει ‘’Ολυμπιακός’’ και να ματώνουν γι' αυτή τη φανέλα», ήταν κάποια από τα λόγια της, ενώ στον καθιερωμένο λόγο της η Λόλα Νταϊφά έκανε ιδιαίτερη μνεία στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη και στον πατέρα του, Μιλτιάδη, ο οποίος τότε, από το πόστο που γενικού αρχηγού είχε βοηθήσει το σύλλογο».

Στο τέλος, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο των θυμάτων της Θύρας 7 που υπάρχει στην ομώνυμη πλατεία.