Τραυματίστηκε σοβαρά ο Πολωνός οδηγός της Φόρμουλα Ένα, Ρόμπερτ Κούμπιτσα, κατά τη διάρκεια αγώνα ράλι, στην Ιταλία. Ο Κούμπιτσα έχει υποστεί κατάγματα στο αριστερό χέρι και το αριστερό πόδι, μετά από κρούση με υψηλή ταχύτητα σε τοίχο εκκλησίας.

Ο 26χρονος οδηγός κατευθυνόταν προς το σημείο εκκίνησης του ράλι «Ρόντε ντι Αντόρα», σε τοποθεσία κοντά στη Γένοβα. To "Skoda Fabia" που οδηγούσε βγήκε εκτός διαδρομής και προσέκρουσε σε τοίχο εκκλησίας. Ο συνοδηγός, Τζακούμπ Γκέρμπερ, βγήκε από το όχημα χωρίς να έχει υποστεί τραυματισμό. Ο Κούμπιτσα, όμως δεν ήταν σε θέση να βγει μόνος, χρειάστηκε να απεγκλωβιστεί μέσα από το αυτοκίνητο και στη συνέχεια διακομίστηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο «Πιέτρα Λιγκούρε».

Το πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ένα αρχίζει στις 13 Μαρτίου, με το πρώτο Γκραν Πρι στο Μπαχρέιν, αγώνα που δύσκολα θα προλάβει ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα. Ανησυχίες εκφράζονται για το αν θα είναι σε θέση να συνεχίσει να πιλοτάρει, καθώς το 2003 -μετά από σοβαρό αυτοκινητικό ατύχημα ως συνεπιβάτης- χειρουργήθηκε και του τοποθετήθηκαν βίδες τιτανίου στο χέρι.

Εκπρόσωπος της Renault στη Βρετανία δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων «Ρόιτερ» πως ο πιλότος της Φόρμουλα Ένα είχε τις αισθήσεις του, μετά το ατύχημα, ενώ αργότερα η Renault εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα είχε ατύχημα με υψηλή ταχύτητα το πρωί, κατά τη συμμετοχή του στο ράλι Ρόντε ντι Αντόρα. Ο οδηγός διακομίστηκε δια αέρος στο νοσοκομείο Πιέτρα Λιγκούρε, όπου υποβάλλεται αυτή την ώρα σε ιατρικές εξετάσεις. Ο συνοδηγός του, Τζακούμπ Γκέρμπερ είναι καλά.»

Αναμένεται νέα ανακοίνωση από τη Renault για την κατάσταση της υγείας του Πολωνού πιλότου της Φόρμουλα Ένα, Ρόμπερτ Κούμπιτσα.