Παρά τις αντίθετες ενδείξεις, οι παρατηρήσεις του Μανόλο Χιμένεθ για την εικόνα της ΑΕΚ στο ματς με τον Αρη, ήταν αρκετά... ήπιες.

Το θέμα που προέκυψε με τα "νυχτοπερπατήματα" ορισμένων παικτών (Γκερέιρο, Μπερνς, Γιάχιτς) σχολιάστηκε από τον Ισπανό προπονητή στην καθιερωμένη ομιλία του προς τους "κιτρινόμαυρους", με τον Χιμένεθ να... ρίχνει τους τόνους

«Δεν θα σας πω εγώ τι να κάνετε και πώς να λειτουργείτε. Είστε επαγγελματίες και ξέρετε. Καταρχήν πρέπει να σέβεστε τον εαυτό σας αλλά και την ομάδα, να προσέχετε πότε και πώς βγαίνετε για να διασκεδάσετε. Δεν θα πω σε κανέναν να κλειστεί σπίτι του. Αλλά θα πρέπει να καταλαβαίνετε μόνοι σας τα όρια που υπάρχουν στον σεβασμό της ομάδας», ενώ δεν παρέλειψε να τους μιλήσει και για τα λάθη που έκαναν στο ματς με τον Αρη: «Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε συνεχώς τα ίδια λάθη. Δουλεύουμε κάποια πράγματα στην προπόνηση, αλλά δεν εφαρμόζονται στο γήπεδο. Έχουμε τα δύο αμυντικά προβλήματα σχεδόν σε κάθε ματς και πρέπει να βρούμε τρόπο να τα διορθώσουμε. Και πάνω σ΄ αυτά θα πρέπει να δουλέψουμε».