Επιστολή έστειλε ο Νικόλας Πατέρας με την οποία εκφράζει τη δυσαρέσκεια για τη στάση του Βαγγέλη Μαρινάκη ως προέδρου της Σούπερ Λίγκα και ζητάει να μπει το καλό του ποδοσφαίρου πάνω από τα οπαδικά οφέλη.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός λίγες ώρες πριν από το Δ.Σ της διοργανώτριας αρχής στο οποίο δεν θα δώσει το "παρών" καθώς βρίσκεται στο εξωτερικό, αναφέρεται στον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού και στις δημόσιες τοποθετήσεις του για τη διαιτησία, υποστηρίζοντας ότι δεν συμβαδίζει η στάση του με τον ρόλο του ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα.Όλα αυτά μάλιστα και ενώ την Δευτέρα και η ΠΑΕ ΑΕΚ με επιστολή της εξέφρασε τη δυσαρέσκεια για τη στάση του Βαγγέλη Μαρινάκη, απειλώντας αν δεν αλλάξει να καταθέσει πρόταση μομφής.

Έτσι το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκα(16:00) αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς θα συζητηθούν οι συγκεκριμένες επιστολές.

Αναλυτικά η επιστολή του Νικόλα Πατέρα

Αγαπητοί φίλοι,

Δεν μπορώ να βρίσκομαι σήμερα μαζί σας γιατί έπρεπε να ταξιδέψω στο εξωτερικό. Ο Παναθηναϊκός αλλά και η πλειοψηφία των ομάδων, ψηφίσανε τον κ. Μαρινάκη για πρόεδρο της Super League και εμπιστευτήκανε ένα νέο πρόσωπο στο χώρο του ποδοσφαίρου για να βελτιώσουμε όλοι μαζί κάποια πράγματα όπως την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, τις σχέσεις της Super League με την Πολιτεία και την ΕΠΟ και την διαφύλαξη των εσόδων μας εν μέσω της οικονομικής κρίσης .

Με μεγάλη μας έκπληξη από την πρώτη και δεύτερη αγωνιστική με την διαιτησία του κ. Σταθόπουλου στο παιχνίδι Ηρακλής–Ολυμπιακός και του κ. Δαλούκα στο παιχνίδι Άρης–Παναθηναϊκός, είδαμε τον πρόεδρο του συνεταιρισμού μας να καταφέρεται με άκομψο τρόπο κατά διαιτητών και εμού προσωπικά σε σχέση με το περσινό πρωτάθλημα. Ως ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποφασίσαμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους παρότι ο Πρόεδρος της Super League μας έθιγε σε προσωπικό επίπεδο και για το καλό του ποδοσφαίρου και του συνεταιρισμού δεν απαντήσαμε στις ακόλουθες προκλήσεις:

1) Στην απαίτηση του κ. Μαρινάκη για αποπομπή του κ. Δαλούκα.

2) Στην πρόταση του κ. Μαρινάκη στο συμβούλιο της ΕΠΟ να έχει ο κ. Βασσάρας πιο ενεργό ρόλο στους διορισμούς της ΚΕΔ και παρότι σεβόμαστε τον εν λόγω πρώην διαιτητή, δεν είχαμε συμφωνήσει ποτέ σαν συνεταιρισμός να διατυπώσουμε τέτοιες προτάσεις.

3) Στις πρόσφατες επισκέψεις του κ. Μαρινάκη σε αποδυτήρια διαιτητών στο Καραϊσκάκη και το ΟΑΚΑ, πάλι κρατήσαμε χαμηλούς τόνους για να μην δυναμιτίσουμε το κλίμα. Θέλω να σας θυμίσω ότι κανένας από τους προκατόχους του κ. Μαρινάκη στην Super League : Κόκκαλης, Βαρδινογιάννης, Πηλαδάκης, Θανόπουλος, Πατέρας δεν είχε επισκεφτεί αποδυτήρια διαιτητών και δεν τους είχε κάνει δημόσιες παρατηρήσεις ή υποδείξεις.

4) Πριν από μερικές ημέρες πληροφορηθήκαμε από τις εφημερίδες ότι ο κ. Μαρινάκης ζήτησε από την ΕΠΟ την εξαίρεση του διαιτητή κ. Κάκου από αγώνες του ΟΣΦΠ γιατί κατά την εκτίμηση του επηρέασε το αποτέλεσμα στο μεταξύ μας derby!
Όλα τα ανωτέρω περιστατικά και γεγονότα δεν συνάδουν με συμπεριφορά προέδρου συνεταιρισμού που αγκαλιάζει τα συμφέροντα όλων των ομάδων και κάνει κινήσεις για να βελτιωθεί η εικόνα του ποδοσφαίρου μας.

Όταν είσαι πρόεδρος της Super League, δεν συμπεριφέρεσαι σαν Πρόεδρος της ομάδας σου αλλά σαν ηγέτης που φροντίζεις πρώτα για το συμφέρον όλων των ομάδων και μετά το δικό σου.

Εμείς σαν Παναθηναϊκός αυτό το αποδείξαμε σε πολλές περιπτώσεις μια εκ των οποίων ήταν με τα τηλεοπτικά δικαιώματα όπου μείναμε πιστοί σε όλες τις ομάδες του συνεταιρισμού και δεν κάναμε ξεχωριστή συμφωνία μόνο προς όφελος της ομάδας μας.
Θέλω να παρακαλέσω να ρίξουμε τους τόνους και να συμβάλουμε ουσιαστικά ώστε να αποφορτίσουμε το κλίμα και από τον κ. Μαρινάκη προσωπικά, να βάλει το καλό του ποδοσφαίρου και της κοινωνίας μας πάνω από τα πρόσκαιρα οπαδικά οφέλη.


Σας ευχαριστώ
Νικόλας Πατέρας
Πρόεδρος Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός