Με τίτλο «Τα πάντα όλα - Η αυτοβιογραφία ενός θρύλου» κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος το βιβλίο για την ζωή και την καριέρα του Νίκου Αλέφαντου.
Ο Νίκος Αλέφαντος είναι µία µεγάλη µορφή των ελληνικών γηπέδων με την καριέρα του να καλύπτει πέντε δεκαετίες. Έγινε πασίγνωστος ως προπονητής, αρχίζοντας από τον ιστορικό Αστέρα Εξαρχείων και αναλαµβάνοντας κατόπιν πολλές οµάδες Α’ Εθνικής κατηγορίας (Ολυµπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Πανιώνιος).

Ήταν ο Έλληνας τεχνικός που ενσωµάτωσε στα πλάνα του συστήµατα και καινοτοµίες σπουδαίων ξένων προπονητών, όπως οι Μαρτσέλο Λίπι, Ερνστ Χάπελ κ.ά. Μεγάλη του αγάπη βεβαίως είναι ο Ολυµπιακός Πειραιώς, του οποίου ανέλαβε την τεχνική ηγεσία τρεις φορές µέσα σε µία 20ετία. Ο φίλαθλος κόσµος αγαπά τον Αλέφαντο για τον µαχητικό χαρακτήρα του, την ντοµπροσύνη του και, κυρίως, για τη µοναδική αµεσότητα µε την οποία εκφράζεται.

Στην αυτοβιογραφία του ο Νίκος Αλέφαντος αποκαλύπτει άγνωστες ιστορίες από τα αποδυτήρια και λεπτοµέρειες από την καριέρα και τη ζωή του.