Στις 6 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, πριν από λίγες μέρες δηλαδή, ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος παρέδιδε μαθήματα αθλητικής άμιλλας στέλνοντας επιστολή στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Στο έγγραφο ανέλυε και εξηγούσε τη σημασία του ντόπινγκ κοντρόλ στους αγώνες μπάσκετ.

Στους αγώνες του «πιο καθαρού αθλήματος» όπως ο ίδιος τόνιζε μερικές ώρες πριν από τη διεξαγωγή του πρώτου τελικού της Α1 στο ΣΕΦ, μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

Ο ίδιος ο κ. Γιαννακόπουλος μάλιστα, ανέπτυσσε τα επιχειρήματά του με αξιοθαύμαστη θέρμη και σκεπτικό υγιούς φιλάθλου, σε σημείο που παρέσυρε τον αναγνώστη της επιστολής. Τον ταξίδευε σε άλλες εποχές ή του ανέσυρε από τα άδυτα του νου, τον πραγματικό σκοπό του αθλητισμού.

Την Κυριακή το βράδυ, ωστόσο, κατά τη διάρκεια του δεύτερου τελικού Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, στην έδρα των «πρασίνων», στο κλειστό του ΟΑΚΑ, ο κ. Γιαννακόπουλος φαίνεται ότι παρασύρθηκε. Από το πάθος του για νίκη, από την επιθυμία του να ικανοποιήσει τις χιλιάδες των θαυμαστών του «εξάστερου» που κρέμονταν σαν «τσαμπιά» από τις εξέδρες.

Αυτό, διότι στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αποδίδονται πρακτικές και εκφράσεις που μόνο στο ύφος της επιστολής που απέστειλε στον πρωθυπουργό, δεν συνάδουν.

Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα από τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία οι διαιτητές έχουν γράψει στο φύλλο αγώνα πως «στο ημίχρονο του τελικού μεταξύ των “αιωνίων”, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, και τρεις οπαδοί των “πρασίνων” επιτέθηκαν φραστικά στον τρίτο διαιτητή της αναμέτρησης, Γιάννη Φούφη. «Πού…η γαμ… Πουτ…ς γιε, θα σε γαμ…. Δεν θα φύγεις από δω».

Εμείς δεν θα πούμε περισσότερα. Θα διατυπώσουμε ερώτημα όχι μόνο προς τον κ. Γιαννακόπουλο, αλλά προς όλους τους παράγοντες ανάλογου βεληνεκούς που –είτε το επιδιώκουν, είτε όχι- διαμορφώνουν άποψη και κατ’ επέκταση συμπεριφορές: πότε δηλητηριάζεται περισσότερο το άθλημα; Όταν η ντόπα κυλάει στις φλέβες των αθλητών, ή όταν η ντόπα εμβολιάζεται στο μυαλό των οπαδών;

Christiano