Την μπάνκα στον αέρα τίναξε ο Ολυμπιακός με την απόκτηση του Χαβιέρ Σαβιόλα αφού οι "ερυθρόλευκοι" αναμένεται να ξοδέψουν μόνο για τη σεζόν 2013-2014 περίπου 5 εκ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι καθαρές αποδοχές του Σαβιόλα θα είναι 1,6 εκ. ευρώ. Με τους φόρους, ωστόσο, αυτό το ποσό ανεβαίνει για τον Ολυμπιακό στα 2,9 εκ. ευρώ.

Σε αυτά τα χρήματα θα πρέπει να προστεθεί κι ένα έξτρα ποσό που ξεπερνά το 1 εκ. ευρώ, που αντιστοιχεί κατά 80% στο πριμ της υπογραφής και το υπόλοιπο αφορά προμήθειες.

Το ηγεμονικό συμβόλαιο του Αργεντινού προβλέπει ακόμα και ετήσια μπόνους (400.000+200.000) 600.000 ευρώ! Το δεύτερο, μάλιστα, αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Σαβιόλα θα εισπράξει, μετά από επιθυμία του, επιπλέον μια 200άρα, αν ο Ολυμπιακός προκριθεί φέτος στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι που δείχνει, αν μη τι άλλο, την πίστη και τις φιλοδοξίες του 32χρονου επιθετικού.

Όπως λέγεται, το μεγάλο ατού του Ολυμπιακού για να πετύχει το deal με τον Σαβιόλα ήταν το πολύ μεγάλο πριμ υπογραφής. Κάτι που συνηθίζεται, άλλωστε, από τους μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους προς τους ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας.