current views are: 1

6 Αυγούστου 2013
Δημοσίευση03:42

Φουρτούνες για τον Μίτσελ – Τι θα κρίνει το μέλλον του στον Ολυμπιακό

Όλο και φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τον προπονητή του Ολυμπιακού, Μίτσελ, να μετράει αντίστροφα στον πάγκο των νταμπλούχων.

Δημοσίευση 03:42’
αρθρο-newpost

Όλο και φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τον προπονητή του Ολυμπιακού, Μίτσελ, να μετράει αντίστροφα στον πάγκο των νταμπλούχων.

Όλο και φουντώνουν οι φήμες που θέλουν τον προπονητή του Ολυμπιακού, Μίτσελ, να μετράει αντίστροφα στον πάγκο των νταμπλούχων.

Η μουρμούρα στο λιμάνι ξεκίνησε μετά τα τελευταία φιλικά τεστ που έδωσαν οι «ερυθρόλευκοι» επί γερμανικού εδάφους (και όχι μόνο), στο δεύτερο και τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους. Μουρμούρα που εντάθηκε μετά την αποκαρδιωτική εμφάνιση των Πειραιωτών στο Άνφιλντ, στο σπουδαίο φιλικό παιχνίδι με τον άλλο… κόκκινο θρύλο, τη Λίβερπουλ.

Ποια είναι, όμως, η αλήθεια πίσω από όλα τα γραφόμενα και λεχθέντα για την τύχη του Ισπανού τεχνικού; Διότι πολλές φορές η αλήθεια από την υπερβολή απέχει όσο η υπερβολή… από το ψέμα. Δεν θέλουν και πολύ να μπλέξουν τα «μπούτια» τους.

Η κατάσταση, λοιπόν, έχει ως εξής:

Ο Μίτσελ δεν έχει κερδίσει σχεδόν κανέναν στην πλατεία Αλεξάνδρας. Η αναφορά γίνεται στα γραφεία του Ολυμπιακού, διότι πρόβλημα στις σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές δεν έχει ο Ισπανός κόουτς, σε γενικές γραμμές.

Το πρόβλημα για τον 50χρονο τεχνικό είναι ότι δεν δείχνει έργο. Ο Ολυμπιακός σε όσα παιχνίδια έχει παίξει έως τώρα, δεν έχει δώσει αγωνιστικό στίγμα, δεν έχει παρουσιάσει συγκεκριμένο πλάνο και τακτική εντός των τεσσάρων γραμμών. Μοιάζει με… μπόμπιρα που μαθαίνει να περπατάει, αλλά δεν έχει τον άνθρωπο που θα τον βοηθήσει στα πρώτα βήματα.

Αυτό για τη διοίκηση του Ολυμπιακού αποτελεί πρόβλημα, κάτι που σας είχε αναφέρει το newpost από τις 29 Ιουλίου στη στήλη «Αθλητικό παρασκήνιο»

Οι λόγοι που ο ιδιοκτήτης των πρωταθλητών, Βαγγέλης Μαρινάκης, έχει αρχίσει να ανησυχεί, είναι τρεις:

Πρώτον, η ομάδα έχει ολοκληρώσει και τα δύο στάδια της προετοιμασίας της, έχει μπει στην τελική ευθεία για την έναρξη του πρωταθλήματος και ακόμα δεν δείχνει στο γήπεδο ούτε τα βασικά.

Δεύτερον, ο Ισπανός προπονητής έχει τους πάντες στη διάθεσή του, πλην τον αμυντικό χαφ, που λείπει από τον Ολυμπιακό σε… ετήσια βάση. Μέχρι και μεταγραφή όπως αυτή του Σαβιόλα έκανε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού για να ξαναφέρει τον κόσμο στο γήπεδο, αλλά και να δώσει στο Θρύλο την ώθηση που του λείπει για το ευρωπαϊκό «κάτι παραπάνω».

Τρίτον, τα συγκριτικά τεστ με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τόσο με Βαλβέρδε, όσο και με Ζαρντίμ, ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, πιο ενθουσιώδης και άφηνε υποσχέσεις.

Τη μοίρα, λοιπόν, του Μίτσελ θα ορίσουν σε μεγάλο βαθμό τα δύο επερχόμενα φιλικά ματς του Ολυμπιακού: αυτό με την Άντερλεχτ στο Καραϊσκάκη, το πρώτο μπροστά στον κόσμο της ομάδας, και αυτό στο Μεστάγια απέναντι στη Βαλένθια.

Η διοίκηση των Πειραιωτών μέχρι στιγμής τηρεί σιγή ιχθύος. Αναμενόμενη και ορθή επιλογή. Απ’ όσο γνωρίζουμε, ωστόσο, τα πράγματα για τον καθοδηγητή της ομάδας είναι δύσκολα. Η πατάτα είναι καυτή και για να την ανατρέψει δεν θα πρέπει απλώς ο Ολυμπιακός να εμφανίσει θετικά σημάδια, αλλά να αποκαλύψει τις πραγματικές δυνατότητες των ποδοσφαιριστών που έχει στο δυναμικό του.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο προκάτοχος του Ισπανού, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, ήταν αήττητος στο ελληνικό πρωτάθλημα, στεκόταν αξιοπρεπώς στο Τσάμπιονς Λιγκ και παρόλα αυτά είδε την πόρτα της εξόδου…

Christiano


σχετικα αρθρα