Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επανέλαβε τη σκέψη του για παραίτηση από την προεδρία του Ολυμπιακού. Τα... αποκαλυπτήρια των προθέσεών του έγιναν πέρυσι στο συνέδριο της Θύρας 7, σήμερα (σ.σ. Τρίτη), όμως, το αφεντικό των "ερυθρολεύκων" εμφανίστηκε -στην παρουσίαση του Χαβιέ Σαβιόλα- πιο αποφασισμένος και εξοικιωμένος από ποτέ με την ιδέα να "αποσυρθεί".

Τι σημαίνει, όμως, αυτό σε... απλά και αγωνιστικά ελληνικά; Θα αφήσει τον Ολυμπιακό ο Μαρινάκης;

Η πρώτη απάντηση για τους φίλους των μόνιμων πρωταθλητών (και όχι μόνο), είναι "όχι". Ο Μαρινάκης δεν φεύγει από τον Ολυμπιακό για πολλούς λόγους. Μερικοί από αυτούς είναι: Η επένδυση στην οποία έχει προβεί ο μεγαλοεφοπλιστής, αλλά και η αγάπη του για την ομάδα. Τόσα χρόνια περίμενε να την κάνει δώρο στον εαυτό του. Άρα, κρίνονται τουλάχιστον άστοχοι όσοι ερμηνεύουν ότι θα παραχωρήσει τις μετοχές του από την τρίτη κιόλας χρονιά του στο τιμόνι των Πειραιωτών.

Για να έρθουμε στην ουσία των πραγμάτων, αυτό που θα αλλάξει είναι το όνομα στην "ταυτότητα" του Ολυμπιακού. Δίπλα από την ιδιότητα "πρόεδρος" θα μπει κατά πάσα πιθανότητα εκείνο του Γιάννη Βρέντζου, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη απλά να επιβλέπει. Σε καμία περίπτωση ο ιδιοκτήτης του συλλόγου δεν θα κάνει πίσω, πολύ περισσότερο τώρα που στον ΠΑΟΚ έχει μπει ένας ισχυρός επιχειρηματίας όπως ο Ιβάν Σαββίδης, τώρα που επίκειται επιστροφή (σε δύο χρόνια) μιας ισχυρής ΑΕΚ στα "σαλόνια" υπό τη σκέπη του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ο Μαρινάκης θέλει να ξεμπερδεύει με το τυπικό μέρος της υπόθεσης. Γεύτηκε γρήγορα τόσο τη δόξα, όσο και τη στόχευση. Και επειδή έχει συνηθίσει στη δόξα, αποφάσισε να κάνει ένα τρικ που θα τον απαλλάξει από περιττές -κατά τη γνώμη του- παραστάσεις (σ.σ. επισκέψεις στον εισαγγελέα και στα αρμόδια όργανα για εξηγήσεις).

Σκεφτείτε ότι ακόμη και εφέτος, προχώρησε σε μια δαπανηρή μεταγραφή, αυτή του Σαβιόλα...

Christiano