Γράφαμε πριν από λίγες ημέρες ότι τα φιλικά του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ και τη Βαλένθια έχουν το χαρακτήρα διαγωνίσματος παραμονής στον "ερυθρόλευκο" πάγκο για τον Μίτσελ.

Ο Ισπανός προπονητής, μετά τα δύο βασικά στάδια προετοιμασίας και τις μεταγραφές, δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει ένα σύνολο που να αποπνέει σιγουριά ότι θα πάρει με ευκολία τον τίτλο στην Ελλάδα -πόσω μάλλον να γίνεται λόγος για καλή πορεία στην Ευρώπη- και στη διοίκηση τους έχουν ζώσει τα φίδια. Ένα ζήτημα, βέβαια, είναι η μεγάλη αποζημίωση των 3 εκατ. ευρώ που θα αξιώσει ο 50χρονος τεχνικός στην περίπτωση που διακοπεί η συνεργασία των δύο πλευρών με υπαιτιότητα των Πειραιωτών.

Παρόλα αυτά, στο λιμάνι είναι σχεδόν σίγουροι για δύο πράγματα: το πρώτο είναι ότι θα καταφέρουν να έρθουν σε συμβιβασμό με τον Μίτσελ για πολύ μικρότερη αποζημίωση του ίδιου και των συνεργατών του. Θεωρούν, δηλαδή, πως ο παλιός αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης θα κατανοήσει και θα αναγνωρίσει πως η ομάδα δεν παρουσιάζει την αναμενόμενη εικόνα, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος θα επιμείνει στην πίστωση χρόνου που δεν του δίνεται, στο ενδεχόμενο βέβαια που παρθεί απόφαση για διαζύγιο.

Το δεύτερο είναι ότι η ομάδα δύσκολα θα αλλάξει εικόνα. Με όσα έχουν δει μέχρι τώρα, θεωρούν ότι ο Μίτσελ δεν μπορεί να προσδώσει στον Ολυμπιακό τη φρεσκάδα και την ανταγωνιστικότητα που πιστεύουν ότι έχει τη δυνατότητα να βγάλει στο γήπεδο το ρόστερ. Κυρίως, λοιπόν, γι' αυτό το τελευταίο, την απογοητευτική έως τώρα παρουσία (υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Βρέντζος είχε τετ α τετ με τον κόουτς), στον Ολυμπιακό έχουν ήδη ενεργοποιήσει τις επαφές τους με τους μάνατζερ που συνεργάζονται, ώστε να προταθούν οι εναλλακτικές λύσεις για την άκρη του πάγκου.

Christiano