Το όνομα Γιώργος Παπαγιάννης ίσως να μην σας λέει πολλά, όμως στο μέλλον θα το μάθετε σίγουρα.

Ο μικρός είναι 16 ετών και βλέπει τον κόσμο από τα 2.15! Είναι μέλος της Εθνικής Παίδων, για την ακρίβεια θεωρείται ένας από τους κορυφαίους σέντερ στην ηλικία του σε όλο τον κόσμο.

Στην πρεμιέρα του στο Ευρωμπάσκετ U-16 είχε 16 πόντους και 11 ριμπάουντ και ήταν ο κορυφαίος της Εθνικής, μαζί με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο του Παναθηναϊκού.

Ο Παπαγιάννης έχει αγωνιστεί σε ηλικία 14 ετών στην Α1 με το Περιστέρι, έχοντας για προπονητή τον Αργύρη Πεδουλάκη. Ο Αρτζι προσπάθησε το περασμένο καλοκαίρι να τον πάρει στον Παναθηναϊκό, αλλά η μεταγραφή δεν έγινε. Αλλωστε ο μικρός θέλει να ακολουθήσει το δρόμο του Ιωάννη Παπαπέτρου και να συνεχίσει το μπάσκετ στις ΗΠΑ. Πρώτα σε γυμνάσιο και μετά σε Πανεπιστήμιο.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ο Παπαγιάννης έχει ήδη φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού - πριν πάει στο Περιστέρι - αλλά οι ερυθρόλευκοι τον άφησαν και έφυγε. Οχι γιατί δεν διέγνωσαν το ταλέντο του, αλλά γιατί έγινε παρεξήγηση με τον πατέρα του. Για την ακρίβεια δεν προσπάθησαν οι υπεύθυνοι των Ακαδημιών να λύσουν το πρόβλημα και του άνοιξαν την πόρτα της εξόδου, κάνοντας ίσως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούν να γίνουν.

Ο Ολυμπιακός είχε στα πόδια του ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ και το άφησε να φύγει και από τότε χάλασε πολύ η φήμη των τμημάτων υποδομής των ερυθρολεύκων. Ο Παπαγιάννης θα απασχολήσει σίγουρα στο μέλλον τον Ολυμπιακό, όμως όταν έπρεπε, μπήκαν οι εγωισμοί πάνω από την ουσία. Γιατί το πρόβλημα δεν ήταν σοβαρό, στην ουσία η διαφορά ήταν κάποια χρήματα που αξίωνε ο πατέρας του παίκτη για τις μετακινήσεις του μικρού.