Ο γάλλος σταρ του Παναθηναϊκού, Τζιμπρίλ Σισέ, υπέβαλε μήνυση κατά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, με αφορμή τα γεγονότα του ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Πριν από μερικές ημέρες ο Σισέ δήλωνε στον γαλλικό Τύπο, ότι δεν θα αφήσει όσα συνέβησαν στο ντέρμπι να περάσουν, χωρίς να αποδοθούν οι συνέπειες στους υπεύθυνους.

Σήμερα, λοιπόν, ο Γάλλος άσος -δια του δικηγόρου του, Δημήτρη Βερβεσού- υπέβαλε μήνυση στην εισαγγελία πρωτοδικών κατά του προέδρου του Ολυμπιακού και της Σούπερ Λιγκα, Βαγγέλη Μαρινάκη, για εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμηση, απειλή και παράβαση του Νόμου περί εξωσχολικού αθλητισμού.

Στη μήνυσή του, ο Σισέ, τονίζει πως ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα του που κινδύνεψε σοβαρά η σωματική του ακεραιότητα και μη έχοντας άλλη επιλογή αποφάσισε να υποβάλει μήνυση σε βάρος του κ. Μαρινάκη καθώς και κατά παντός άλλου υπευθύνου.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ουδέποτε προκάλεσε με πράξεις, λόγια ή με συμπεριφορές τους ποδοσφαιριστές ή τους φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας καθώς για αυτόν το ποδόσφαιρο είναι άθλημα και όχι πόλεμος. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού κάνει λόγο στη μήνυσή του για ρατσιστική συμπεριφορά στο πρόσωπό του από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, κατηγορεί τον κ. Μαρινάκη ότι είχε απέναντί του ειρωνική και υβριστική συμπεριφορά. Αποκορύφωμα ήταν, σύμφωνα με τη μήνυση, η δήλωση του κ. Μαρινάκη για το Σισε ότι «αν θέλει να φύγει χωρίς φούστες και μπλούζες μπορεί να το κάνει. Όλα τα άλλα είναι μικρότητες».

Η δήλωση αυτή του κ. Μαρινάκη, όπως επισημαίνει ο ποδοσφαιριστής ήταν μειωτική και απαξιωτική για την προσωπικότητα και τον ανδρισμό του και πυροδότησε ακόμη περισσότερο τα πνεύματα «Ορμώμενος από μια αποσπασματική ενδυματολογική-στυλιστική επιλογή μου, με εμφάνισε ότι δήθεν φοράω φούστες, εννοώντας προφανώς ότι ως άνδρας δεν φοράω παντελόνια, αμφισβητώντας έτσι τον ανδρισμό μου, με συνέπεια από τότε, οπουδήποτε και αν εμφανίζομαι δημοσίως, να χλευάζομαι, να γίνομαι περίγελος και αντικείμενο περιφρονητικών σχολίων σε σχέση με την ανδρική μου υπόσταση», αναφέρει στη μήνυσή του ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού.