Σε μία προκλητικότατη ενέργεια προχώρησαν κάποιοι οπαδοί της Σάλκε στον χθεσινό αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του αγώνα ορισμένοι ανεγκέφαλοι ύψωσαν μία κόκκινη σημαία που είχε πάνω της τον Ήλιο της Βεργίνας και διάφορα σύμβολα υπέρ των Σκοπιανών, που θέλουν να καπηλευτούν το όνομα της Μακεδονίας.

Όπως αναφέρουν και τα διεθνή Μέσα, στόχος των Γερμανών οπαδών ήταν να προκαλέσουν τους Θεσσαλονικείς. 

Οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ μίλησαν με τους υπεύθυνους της UEFA και ζήτησαν από τις αστυνομικές αρχές να παρέμβουν για να την κατεβάσουν. 

Η τοπική αστυνομία μπήκε στην κερκίδα και προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες. Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν σπρέι πιπεριού και κλομπ για να διασπάσουν τους φανατικούς οπαδούς του γερμανικού συλλόγου. 

Η απάντηση της Σάλκε

Η ομάδα της Σάλκε εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό με την σημαία των Σκοπίων σε κερκίδα των οπαδών της:

«Εμφανίστηκε μια σημαία των Σκοπίων, από τους Ultras της Βαρντάρ, που είναι φίλοι των Ultras της Σάλκε. Κατά την άποψη της Aστυνομίας αυτή η σημαία συνιστά πράξη υποκίνησης εθνικού μίσους.

Η σημαία θεωρήθηκε από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ σαν μια τεράστια πρόκληση. Η κατάσταση άρχισε να κλιμακώνεται και οι Έλληνες οπαδοί απείλησαν να "επιτεθούν" στη Βόρεια κερκίδα. Ωστόσο πριν από αυτό, θα πρέπει να υπογραμμιστεί το γεγονός πως είχαν κροτίδες και πυροτεχνήματα ενώ είχαν κρεμαστεί πολυάριθμα πανό με εξίσου προκλητική φύση.

Η απαίτηση της Αστυνομίας να κατέβει η σημαία των Σκοπίων αγνοήθηκε από τους υποστηρικτές Σάλκε και αυτό οδήγησε σε δραματικές συνέπειες. Αυτή η ενέργεια ήταν εντελώς δυσανάλογη. Δεν μπορούμε να έχουμε την παραμικρή κατανόηση γι' αυτό. Το περιστατικό αυτό πρέπει να διερευνηθεί διεξοδικά».