Τις γνώσεις του γύρω από την ελληνική μυθολογία επέδειξε για άλλη μια φορά ο Αντρέα Τρινκιέρι. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ελλάδας στο μπάσκετ κλήθηκε να παρομοιάσει τον κάθε διεθνή που θα πάρει μέρος στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, με έναν ήρωα από την ελληνική ιστορία και μυθολογία και βεβαίως δεν αρνήθηκε.

Δεν ξεχνάμε, άλλωστε, πως άμα τη άφιξή του είχε χαρακτηρίσει Λεωνίδα τον Κώστα Καϊμακόγλου.

Διαβάστε παρακάτω για τον Έκτορα της... επίσημης αγαπημένης, τον Πάτροκλο, τον Αχιλλέα, τον Οδυσσέα τον Θησέα και όλους τους άλλους, τους οποίους ο χαρισματικός Ιταλός κόουτς "ντουμπλάρει" με τους διεθνείς του.

Απολαύστε τον από σημερινή του συνέντευξη στα Νέα:

«Ο Σπανούλης δεν μπορεί να είναι άλλος από τον Αχιλλέα. Είναι ο ηγέτης μας. Ο πρώτος μεταξύ των πρώτων και ηγείται όλων. Και με τη σοφία του Οδυσσέα, οι αντίπαλοι δεν θα βρουν την αχίλλειο πτέρνα του. Ποιος είναι ο Οδυσσέας; Μα ο Ζήσης. Είναι πολυμήχανος, παίζει με το μυαλό, μπορεί να τον εμπιστευτείς», ήταν τα πρώτα λόγια του Ιταλού coach.

Ο Τρινκιέρι συνέχισε λέγοντας πως: «Ποιος σκότωσε τον Μινώταυρο; Ο Θησέας; Αυτός είναι ο Φώτσης. Ικανός για όλα. Ο Αντώνης θα μπορούσε να παρομοιαστεί με όλους τους ήρωες της αρχαίας ελληνικής ιστορίας! Τον Μπουρούση θα τον έλεγα Ίκαρο. Είναι ενθουσιώδεις, μαχητής, δεν φοβάται. Με τη βοήθεια του Καββαδά, που λόγω σωματοδομής είναι ο δικός του πελώριος Αίαντας, ο Μπουρούσης θα προστατέψει τα "φτερά" του. Θα μπορούσε να είναι και ο Άτλας, αλλά με μαγεύει η ιστορία του Ίκαρου».

Ο ομοσπονδιακός προπονητής συμπλήρωσε: «Ίσως φανεί υπερβολή, αλλά τον Μαυροκεφαλίδη θα τον έλεγα Ηρακλή. Δεν έχει τη δύναμή του, όμως έχει προσόντα που τον καθιστούν ικανό να κάνει πράγματα που μοιάζουν σαν άθλοι. Για τον Πρίντεζη θα προτιμούσα τον από μηχανής θεό, αφού μπορεί να έρθει από το πουθενά και να σώσει με οποιονδήποτε τρόπο την κατάσταση. Ο Σλούκας είναι ο Πάτροκλος. Σπουδαίος παίκτης, με άγνοια κινδύνου και alter ego του Σπανούλη σε Ολυμπιακό και Εθνική. Περσέας, ο Περπέρογλου, γιατί μπορεί να φέρει εις πέρας δύσκολες αποστολές. Ο Μπράμος Ιάσονας, ο οποίος εκτός των άλλων  θεωρείται πως ανακάλυψε τη Λουμπλιάνα! Ο Παπανικολάου, ως σπουδαίος που είναι, είναι ο Έκτορας».

Χ.