Κέρδισε θέση στη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού, επί Ερνέστο Βαλβέρδε, με το σπαθί του. Ο Βάσκος τεχνικός τον άλλαξε θέση (από δεξιό μπακ σε αμυντικό χαφ) και έβγαλε μάτια.

Ο λόγος, φυσικά, για τον Γιάννη Μανιάτη, που θεωρείται πλέον βασικός κι αναντικατάστατος στον Ολυμπιακό, είναι από τους αρχηγούς της ομάδας και η προσφορά του σε κάθε ματς είναι υπερπολύτιμη.

Ωστόσο, φαίνεται ότι έρχεται η ώρα που ο διεθνής άσος θα ...ξεκουραστεί. Θα καθίσει στον πάγκο και τη θέση του στην ενδεκάδα θα πάρει ο Γιαταμπαρέ.

Η πιο ακριβή φετινή μεταγραφή του Ολυμπιακού, μετά τον Σέρβο Μάρκο Σκέποβιτς, και μεγάλο πουλέν του Πιερ Ισά, προορίζεται για βασικός από τον Μίτσελ.

Ο μέσος από το Μάλι θα χρησιμοποιηθεί είτε ως δεξιός εσωτερικός χαφ (όπως έπαιζε και στην Μπαστιά), είτε δίπλα στον "κόφτη" (που θα είναι ο Εντινγκά -καψούρα του Καρεμπέ).

Είναι σαφές, λοιπόν, ότι οι δύο θέσεις που αγωνίζεται ο Μανιάτης είναι καπαρωμένες. Ο Έλληνας άσος θα πρέπει να αρχίσει να συμβιβάζεται πάλι με την ιδέα του δεξιού μπακ, παρόλο που δεν του αρέσει αυτή η θέση.

Εκεί υπάρχει, βέβαια, ο Σαλίνο, ο οποίος έχει δείξει καλά στοιχεία μέχρι στιγμής, οπότε το πιο πιθανό είναι ο Μανιάτης να υπολογίζεται αρχικώς ως μπακ απ του Βραζιλιάνου. Και, φυσικά, ως πρώτη λύση για τα χαφ, αν δεν παίζουν Γιαταμπαρέ και Εντινγκά.