Αυστηροποίηση των ποινών στο θέμα καταπολέμησης της βίας, συνεργασία με την Πολιτεία και την UEFA και... πέντε διαιτητές στο Κύπελλο Ελλάδας, πιλοτικά από την επόμενη περίοδο, προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Σοφοκλής Πιλάβιος, μετά το πέρας του σημερινού διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ.

«Οι πρώτες αποφάσεις που πήρε το Δ.Σ. είναι ότι, ενδεχομένως, ορισμένα άρθρα του Πειθαρχικού Κώδικα θα αυστηροποιηθούν. Πρέπει να απαγορεύσουμε τα βεγγαλικά και τις κροτίδες μια για πάντα» δήλωσε ο κ. Πιλάβιος και συνέχισε λέγοντας: «Θέλουμε τη συνδρομή της Πολιτείας. Θα συνεργαστούμε μαζί της και για το αθλητικό νομοσχέδιο, για το θέμα του στοιχήματος και των αθλητικών παιχνιδιών. Θα συζητήσουμε να χρησιμοποιήσουμε πιλοτικά του χρόνου το θεσμό των 5 διαιτητών στο θεσμό του Κυπέλλου. Αποφασίσαμε να πάρουμε ό,τι μπορούμε από την UEFA. Φυσικά, είπαμε στη Σούπερ Λίγκα ότι θα πρέπει να επανεξετάσει το πώς λειτουργεί».

Στο σημείο αυτό ο κ. Πιλάβιος άφησε αιχμές για τη διοργανώτρια του πρωταθλήματος, αφού, όπως υπογράμμισε, «εμείς έχουμε καλή πρόθεση και έχουμε κάνει πολλά βήματα. Τα εμπόδια δεν βρίσκονται στην ΕΠΟ, βρίσκονται αλλού». Ο πρώτος παράγοντας της ομοσπονδίας αναφέρθηκε και στην πρόταση που υπέβαλε για κωδικοποίηση της αθλητικής νομοθεσίας: «Πρότασή μου είναι να κωδικοποιηθεί όλη η αθλητική νομοθεσία, προκειμένου αυτό να γίνει απλό και κατανοητό. Να υπάρχουν υπερκαλύψεις ποινών και διατάξεων και να διασφαλίσουμε το ενιαίο των κρίσεων. Αν αυτό απαιτεί κατάργηση κάποιων πειθαρχικών επιτροπών, θα το κάνουμε κι αυτό».

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο κ. Πιλάβιος αναφέρθηκε στην UEFA και τον πρόεδρό της, διευκρινίζοντας ότι «ο κ. Πλατινί δεν είναι τοποτηρητής. Ό,τι συνδρομή μπορούμε να λάβουμε από το εξωτερικό, λόγω της εμπειρίας αυτών των ανθρώπων, θα τη λάβουμε. Κανένας δεν είναι τιμωρός».