ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο όρκος που έδωσε η Εθνική μπάσκετ

Δημοσίευση 11 Σεπτεμβρίου 2013, 22:01 / Ανανεώθηκε 11 Σεπτεμβρίου 2013, 22:46
Ο όρκος που έδωσε η Εθνική μπάσκετ
Facebook Twitter Whatsapp

Τι είπαν στον σημερινό δείπνο οι διεθνείς για το ματς με την Ισπανία;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πέμπτη, 6:45 το απόγευμα. Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει τον κακό μπασκετικό της δαίμονα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ισπανίας, στη δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στη Σλοβενία.

Αναμέτρηση που βρίσκει την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι με την πλάτη στον τοίχο και από ηθικής πλευράς, ειδικά μετά την απρόσμενη ήττα από τους Φινλανδούς. Παρόλα αυτά, σήμερα οι διεθνείς έδωσαν έναν άτυπο όρκο νίκης, τη στιγμή που κάθισαν γύρω από το τραπέζι του φαγητού.

Εκτός από την αναγκαιότητα της νίκης, η "γαλανόλευκη" μετράει μόνο ήττες απέναντι στους "φούριας ρόχας" τα τελευταία 15 χρόνια! Ναι, διαβάσατε σωστά. Μόνο μία φιλική νίκη έχουμε να... επιδείξουμε και γι' αυτό το λόγο τα πρώτα βιολιά της ομάδας, οι Σπανούλης, Ζήσης, Μπουρούσης, έλεγαν μία μέρα πριν από το κρίσιμο ματς ότι "όλα τα έχουμε πάρει, δεν γίνεται να μην μπορούμε να τους κερδίσουμε".

Σε όλα αυτά υπάρχει ένα ακόμη κίνητρο για τους διεθνείς μας: Κανείς από τους 12 του Τρινκιέρι δεν έχει πιάσει... τον ταύρο από τα κέρατα. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα για νίκη...

Χ.