Η Εθνική ομάδα αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, μετά την ήττα με 92-88 από την Κροατία η οποία ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της τερματίζοντας πρώτη στον 6ο όμιλο και θα αγωνιστεί στα προημιτελικά με την Ουκρανία.

Έχοντας κακή ψυχολογία απ' την ήττα της απ' τη Σλοβενία, η Εθνική Ομάδα έμοιαζε να μη πιστεύει ούτε η ίδια πως τα αποτελέσματα των υπολοίπων αναμετρήσεων μπορούν να τη στείλουν στα προημιτελικά. Η εμφάνισή της συμβάδιζε με την πνευματική κατάστασή της στο μεγαλύτερο μέρος της διάρκειας, παρόλα αυτά μερικές εκλάψεις πείσματος της επέτρεψαν να διεκδικήσει τη νίκη σε... 50 λεπτά! Χωρίς τους τραυματίες Μαυροκεφαλίδη & Παπανικολάου, με τους αρνητικούς Πρίντεζη και Περπέρογλου να μην αγωνίζονται έπειτα την πρώτη και τη δεύτερη περίοδο αντιστοίχως και με τον Βασίλη Σπανούλη να αποβάλλεται (5φ.) στα μισά της πρώτης παράτασης, πέραν των ψυχικών αποθεμάτων δεν υπήρχαν ούτε οι λύσεις για την αποφυγή της νέας ήττας.

Η Κροατία εξασφάλισε την πρώτη θέση του στ' ομίλου και θα αντιμετωπίσει την Ουκρανία στα προημιτελικά του 38ου Eurobasket της Σλοβενίας, απ' όπου η «γαλανόλευκη» επιστρέφει με το κεφάλι σκυμμένο.

Τα δεκάλεπτα: 16-17, 36-34, 51-50, 70-70, 77-77, 92-88