Με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, ο Παναθηναϊκός θα λάβει 7 εκατ. ευρώ επιχορήγηση για ανακατασκευή του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Από τη στιγμή που το όνειρο του Βοτανικού για το "τριφύλλι" έμεινε απατηλό, ο Γιάννης Αλαφούζος ξεκαθάρισε πριν από λίγο καιρό ότι οι "πράσινοι" θα εγκατασταθούν μόνιμα πια στην ιστορική τους έδρα. Βέβαια, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Μόλις προχθές ο Ερασιτέχνης προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ώστε να προλάβει την κατεδάφιση του γηπέδου για χατήρι της... διπλής ανάπλασης που δεν έγινε ποτέ. Σε αυτό προσθέστε ότι πιθανόν να χρειαστούν περαιτέρω ενέργειες για τους χώρους που θα χρειαστούν οι νέες εγκαταστάσεις, μιας και η ανακατασκευή θα "απλώσει" τη Λεωφόρο. Αυτά, όμως, ας τα αφήσουμε για τα δικαστήρια και για το δήμο της Αθήνας.

Εμείς θα σας πούμε τις πληροφορίες μας σχετικά με τις σκέψεις του Γιάννη Αλαφούζου. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού δεν θα αφήσει το δώρο από την πολιτεία να πάει χαμένο. Θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο το ποσό, ώστε να ξεκινήσει η ανόρθωση του συλλόγου, όσον αφορά τα οικονομικά του. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ένα καινούριο γήπεδο που μπορεί να εξυπηρετήσει χιλιάδες κόσμο, αποτελεί την πρώτη, καλύτερη και παντοτινή πηγή εσόδων για έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό σύλλογο.

Ο Αλαφούζος είναι αποφασισμένος, μετά το Απήλιον, να προχωρήσει και αυτό το πρότζεκτ και να εδραιωθεί στη συνείδηδη των οπαδών του Παναθηναϊκού ως ο πρόεδρος που θα δημιουργήσει όσα δεν έπραξαν όλα τα μέλη της πολυμετοχικότητας μαζί που θα ξεπερνούσαν τον... Αμπράμοβιτς.

Στο μυαλό του, μάλιστα, υπάρχουν και οι... φωτό της νέας Λεωφόρου. Αυτές προέρχονται από τη νέα έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο, το ιστορικό Σαν Μαμές.

* Στη μία φωτό βλέπετε το παλιό και το νέο Σαν Μαμές και στην άλλη το εσωτερικό του νέου γηπέδου.

Christiano