Ο λόγος για τον Τζόελ Κάμπελ! Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός, στο κρίσιμο ματς της Κόστα Ρίκα με τις ΗΠΑ για τα προκριματικά του Μουντιάλ στις 6/9, κέρδισε το βραβείο ...Όσκαρ για το θέατρο που έκανε παίρνοντας κίτρινη κάρτα από τον αντίπαλό του, αλλά τελικά δεν του βγήκε σε καλό...

Η FIFA εξέτασε το βίντεο κατόπιν διαμαρτυρίας των Αμερικανών και αποφάσισε να τιμωρήσει με επίπληξη τον παίκτη του Ολυμπιακού, καθώς παραβίασε το άρθρο 57 του Πειθαρχικού Κώδικα, το οποίο αναφέρει πως ..."τιμωρείται ο ποδοσφαιριστής που παραβιάζει τις αρχές του fair play ή έχει αντιαθλητική συμπεριφορά"!

"Επιβεβαιώνουμε πως η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA τιμώρησε τον ποδοσφαιριστή Τζόελ Κάμπελ της Κόστα Ρίκα με επίπληξη για παραβίαση του άρθρου 57", δήλωσε εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, ο Αμερικανός Ματ Μπέσλερ, πατάει -κατα λάθος!- το πόδι του Κάμπελ, ο οποίος σωριάζεται στο έδαφος σφαδάζοντας(!), με αποτέλεσμα ο διαιτητής να δείξει κίτρινη κάρτα στον Μπέσλερ! Αυτό που εξαγρίωσε τους Αμερικανούς ήταν πως εξαιτίας της κάρτας, ο παίκτης τους έχασε το επόμενο ματς με το Μεξικό!