Λίγο περισσότερο από μία ώρα διήρκεσε η κατάθεση του Νίκου Πατέρα στη δίκη για τα στημένα παιχνίδια, τους αγώνες που η ίδια η UEFA έχει "μαρκάρει" ως ύποπτα.

Στη δίκη, λοιπόν, με βασικό κατηγορούμενο τον Μάκη Ψωμιάδη, ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού, "κινήθηκε" όπως ακριβώς υπαγόρευε η λογική.

Παραθέτουμε τη θέση του κ. Πατέρα, σε ερώτηση για τη σχέση του με τον βασικό κατηγορούμενο, ώστε να πάρετε μια γεύση: «Ο Ψωμιάδης με πληροφορούσε για το τι γινόταν στην πιάτσα. Είναι ένας σοβαρός άνθρωπος και επιχειρηματίας. Απ' ότι ξέρω, ο Μάκης Ψωμιάδης δεν απείλησε κανέναν στο χώρο του ποδοσφαίρου. Είναι από τους λίγους που τα δύο χρόνια που ήμουν στο ποδόσφαιρο, δεν μου μίλησε ποτέ για στημένα ή για το στοίχημα. Επίσης δεν έχω κανένα στοιχείο ότι έχει αναμιχθεί σε δωροδοκία».

Με λίγα λόγια, ο κ. Πατέρας δεν διαφοροποιήθηκε από τα αναμενόμενα. Όπως γράψαμε πριν από δύο μέρες, δεν συγκαταλέγεται καν στους βασικούς υπόπτους, άρα τίποτε δεν αποδεικνύει ότι γνωρίζει περισσότερα από όσα "άκουγε" για στημένα παιχνίδια, όπως μέσες άκρες κατέθεσε, και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο κινήθηκε στη γραμμή "άκουγα, αλλά δεν ήξερα" όπως διαβάσατε την Τετάρτη στο newpost.

Ακόμη και για τα παιχνίδια που ο Παναθηναϊκός αδικήθηκε, όπως είπε, δεν κατέθεσε στοιχεία που να αποδεικνύουν δόλο από την πλευρά των διαιτητών, άσχετα αν προσπάθησε να τονίσει τις εις βάρος των "πρασίνων" αποφάσεις των "αρχόντων" στα παιχνίδια με Ολυμπιακό, Ολυμπιακό Βόλου και Άρη.

Είπαμε, στοιχεία που να αποδεικνύουν προμελετημένες αποφάσεις δεν υπάρχουν...

Christiano