current views are: 1

11 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση18:42

Ζωντανή στο κυνήγι της απευθείας πρόκρισης η Εθνική – Νίκησε τη Σλοβακία

«Ζωντανή» στο παιχνίδι της απευθείας πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ 2014 έμεινε η εθνική ομάδα.

Δημοσίευση 18:42’
αρθρο-newpost

«Ζωντανή» στο παιχνίδι της απευθείας πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ 2014 έμεινε η εθνική ομάδα.

Με το μυαλό να είναι περισσότερο στο τι θα κάνει η Βοσνία, που φυσικά κόντρα στο Λιχτενστάιν δεν θα μπορούσε να χάσει βαθμό, η κακή Εθνική νίκησε με το αγαπημένο της σκορ την Σλοβακία (1-0), αλλά σίγουρα δυσαρέστησε τους πάντες με την εμφάνισή της.

Αν μάλιστα ο Μούχα δεν είχε κάνει την βλακεία του αιώνα στο γύρισμα του Σκρτελ δεν μπορούμε να φανταστούμε πως θα βάζαμε την μπάλα στα δίχτυα με δεδομένη την κακή εικόνα. Έτσι θα πρέπει να περιμένει την Τρίτη, να κερδίσει και πάλι στο Καραϊσκάκης το Λιχτενστάιν και να περιμένει το… δώρο της Λιθουανίας στο ματς με τη Βοσνία. Αν έρθει αυτό το δώρο, θα έρθει και η απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ, αν δεν έρθει, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα παλέψει μέσω των μπαράζ να βρεθεί στην Βραζιλία.

Με 4-2-3-1 ο Σάντος

Με τη νίκη να ήταν αυτοσκοπός, προκειμένου οι ελπίδες έστω και λίγες να παρέμεναν, ο Φερνάντο Σάντος κατέβασε κόντρα στην Σλοβακία την Εθνική με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Καρνέζης, δεξιά ο Τοροσίδης, αριστερά ο Μήτρογλου και στο κέντρο της άμυνας οι Παπασταθόπουλος και Μανωλάς. Οι Τζιόλης και Μανιάτης ήταν τα αμυντικά χαφ με τον Σαμαρά λίγο μπροστά τους, τον Χριστοδουλόπουλο αριστερά, τον Σαλπιγγίδη δεξιά και τον Μήτρογλου φουνταριστό.

Ας είναι καλά ο Μούχα…

Όταν έχεις από το καλοκαίρι του 2011 να σκοράρεις στο πρώτο μέρος, ήταν λογικό στο Καραϊσκάκης οι περισσότεροι να περίμεναν πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν θα κατάφερνε να σκοράρει στα πρώτα 45 λεπτά. Και έτσι θα ήταν, μιας και το παιχνίδι ήταν κακό ποιοτικά, αν στο 44′ ο Μούχα δεν έκανε το λάθος των προκριματικών. Ο Σκρτελ γύρισε χαλαρά την μπάλα στο τερματοφύλακα της ομάδας του και αυτός αντί να την κοντρολάρει, του πέρασε κάτω από τα πόδια και κατέληξε στα δίχτυα, δίνοντας έτσι το προβάδισμα στην Εθνική.

Μια Εθνική που στο 25′ θα μπορούσε να βρεθεί πίσω στο σκορ, αν ο διαιτητής είχε δώσει το πέναλτι σε τράβηγμα του Στοχ από τον Τοροσίδη. Όμως η παράβαση δεν δόθηκε και έτσι μετά το καλοκαίρι του 2011 η Ελλάδα σκόραρε και προηγήθηκε σε πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο όμως στο οποίο η εικόνα της ομάδας του Φερνάντο Σάντος ήταν κακή, χωρίς δημιουργία φάσεων και καλή αμυντική λειτουργία, όπως άλλωστε και στα περισσότερα ματς.

Ακόμα χειρότερα στο δεύτερο

Και αν νομίζαμε πως στο πρώτο μέρος είδαμε κακό ποδόσφαιρο, ήρθε το δεύτερο για να αποδείξει πως εχθρός του κακού, είναι το χειρότερο… Με το 1-0 υπέρ της η Εθνική κάθισε πίσω για να κρατήσει το σκορ και έδειξε να το κρατάει με σχετική ευκολία, κόντρα στους ακίνδυνους Σλοβάκους. Ήταν τέτοια η εμφάνιση που ο κόσμος μπορεί να μην σηκώθηκε και μία φορά από την θέση του, ενώ ακούσθηκαν και ελάχιστα συνθήματα, καθώς στο Καραϊσκάκης επικρατούσε βουβαμάρα…

Δεν είναι υπερβολικό να πούμε πως η μεγάλη πλειονότητα περίμενε να τελειώσει με το σφύριγμα του Ντενίζ Αιτικίν να ακούγεται σαν ένας εξαιρετικό ήχος στα αυτιά όλων…


σχετικα αρθρα