Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση του ισπανικού ραδιοσταθμού Cardena SER ότι άγνωστος άνδρας αποπειράθηκε να μαχαιρώσει τον προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης Ζοσέ Μουρίνιο στο αεροδρόμιο της Κορούνια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένας άντρας της προσωπικής ασφάλειας του Πορτογάλου τεχνικού της Ρεάλ Μαδρίτης ένιωσε έναν οξύ πόνο και αργότερα κατάλαβε πως μαχαιρώθηκε, όταν προσπάθησε να προστατέψει τον Μουρίνιο από δεκάδες άτομα που έτρεξαν για να ζητήσουν αυτόγραφο από τον φημισμένο προπονητή. Ο Μουρίνιο είχε μόλις φτάσει με την υπόλοιπη αποστολή της Ρεάλ στην Κορούνια για το παιχνίδι με την Ντεπορτίβο.

Η πληγή του άτυχου σωματοφύλακα είχε βάθος τέσσερις ίντσες, γεγονός που αποδεικνύει ότι σκοπός της επίθεσης ήταν να τραυματίσει θανάσιμα. Ευτυχώς η ζωή του σωματοφύλακα δεν κινδύνεψε.

Η επίθεση, όπως ήταν λογικό, προκάλεσε έντονη ανησυχία τόσο στη Ρεάλ, όσο και στον Μουρίνιο και την οικογένεια του. Όλοι πιστεύουν πως στόχος της επίθεσης ήταν αυτός και όχι ο σωματοφύλακας και γι' αυτό το λόγο οι «μερένγκες» αποφάσισαν να ενισχύσουν την ασφάλειά του.
Ακόμα, πρόθεση της Ρεάλ ήταν να κρατήσει μυστικό το περιστατικό, αλλά εν τέλει αυτό μαθεύτηκε.