Υπέρ της αποχής ψήφισαν οι παίκτες των 10 από τις 16 ομάδες της Σούπερ Λίγκας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κρούσματα βίας στους αγωνιστικούς χώρους. Άγνωστο εάν θα γίνει τελικά η αποχή.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη μετά τα απανωτά κρούσματα βίας, καθώς πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος ακόμα και για τους παίκτες.

Ο πρόεδρος Στέλιος Γιαννακόπουλος κάλεσε τους αρχηγούς όλων των επαγγελματικών ομάδων και τον Παναθηναϊκό εκπροσώπησαν τέσσερις παίκτες, οι Τζόρβας, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Κατσουράνης, ενώ τον Ολυμπιακό μόνο ο Νικοπολίδης. Έντονη και η παρουσία της ΑΕΚ με τους Δέλλα, Σκόκο και Καφέ.

Τελικά οι εκπρόσωποι δέκα ομάδων, μεταξύ των οποίων και οι αρχηγοί Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, ψήφισαν υπέρ της αποχής για την ερχόμενη 26η αγωνιστική. Οι υπόλοιπες έξι ομάδες δεν έχουν ακόμα απαντήσει και το μπαλάκι πλέον περνάει στη Σούπερ Λίγκα, η οποία είναι πιθανό υπό το βάρος της αποχής να αναβάλει την ερχόμενη αγωνιστική.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος έστειλε ανοιχτή πρόσκληση στους ποδοσφαιριστές των: Αστέρα Τρίπολης, Κέρκυρας, Καβάλας, Εργοτέλη, Ολυμπιακού Βόλου και Πανιωνίου, να συνταχθούν μαζί με τους παίκτες των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, για να απέχουν από τις αναμετρήσεις της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. «Η πλειοψηφία των ομάδων είναι σύμφωνη. Η ζωή έχει μεγάλη αξία για όλους, όχι μόνο για τους παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού».