Γιάννης Αναστασίου έχει κερδίσει τους οπαδούς του Τριφυλλιού με την πολύ καλή δουλειά που κάνει στην ομάδα, σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο για τον σύλλογο και με πολλά νέα παιδιά στο ρόστερ. Με αποτέλεσμα, για παράδειγμα, να φωνάξουν ρυθμικά το όνομά του στην ανοιχτή προπόνηση πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, που έγινε στη Λεωφόρο. Δεν είναι και λίγο... 

Σύμφωνα με το sportdog, ο Γιάννης Αναστασίου είναι από πιτσιρικάς οπαδός του Παναθηναϊκού, όπως και ο αδερφός του. Αντίθετα, όμως, δεν συμβαίνει το ίδιο με την οικογένειά του (μπαμπάς, μαμά κ.λπ.), που υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό!

Ο Αναστασίου, λοιπόν, όχι μόνο κατάφερε να ξεφύγει από την οικογενειακή σφαίρα επιρροής και να γίνει από μικρός οπαδός του Παναθηναίκού, αλλά τα έφερε έτσι η τύχη και φόρεσε και την πράσινη φόρμα. Δεν το έκανε σαν ποδοσφαιστής, αλλά το κατάφερε στο ξεκίνημά του ως τεχνικός.

Και, με τα δείγματα γραφής που έχει δείξει μέχρι τώρα, αποδεικνύει πως τον περιμένει μία σπουδαία καριέρα. Είτε στην άκρη του πάγκου του Παναθηναϊκού είτε, γιατί όχι αργότερα, σε κάποια ευρωπαϊκή ομάδα.