Στην προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Έλενα Ράικου, παρέδωσε τις κασέτες και το απομαγνητοφωνημένο υλικό ο Αλέξης Κούγιας.

Σε αυτές φέρεται να μιλάει ο Αχιλλέας Μπέος, στη μία για το παιχνίδι Άρης-Παναθηναϊκός και στην άλλη για το Μακάμπι-Ολυμπιακός.

Πριν από αυτό, ο Μπέος μπροστά στη γυναίκα του Δαλούκα απείλησε ευθέως τον ίδιο πως αν δεν τηρήσει την υπόσχεσή του, θα έρθουν Ρώσοι, Βούλγαροι και Ρουμάνοι. Στο τελευταίο κομμάτι γίνεται αναφορά στο κύκλωμα του στοιχήματος, που είναι ανεξέλεγκτο κι επειδή έχασε κόσμος τα λεφτά του, ο Μπέος δεν ξέρει πώς θα αντιδράσει. Ελπίζω από σήμερα να γίνει κάτι για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα πάψουν να υπάρχουν Μπέοι και Τσακογιάννηδες, αλλά και κάποιοι υπάλληλοι στην ΕΠΟ που έχουν μοναδικό τους μέλημα πώς θα στήνουν τα ματς ακόμη και στα περιφερειακά πρωταθλήματα. Για όλα αυτά έχω καταθέσει».

Επιπρόσθετα, ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε στον τέως πρόεδρο του Παναθηναϊκού Νικόλα Πατέρα και τις αρχικές υποψίες που είχε ότι οι κασέτες αυτές εστάλησαν στο γραφείο του από αυτόν.

«Δεν είμαι υπηρέτης κανενός ξένου συμφέροντος. Είχα να δω 10 χρόνια τον κύριο Πατέρα. Είμαι περήφανος και αυτοδημιούργητος άνθρωπος κι έχω χάσει πολλά χρήματα. Ομως ήταν τύχη για μένα να μου ανατεθεί η υπεράσπιση του Δαλούκα, γιατί αλλιώς δεν θα έρχονταν οι κασέτες αυτές στα χέρια μου. Αμέσως μόλις μου έστειλαν τις κασέτες, το μυαλό μου πήγε στον Νικόλα Πατέρα. Νόμιζα πως με επέλεξε για να τις βγάλω στη δημοσιότητα. Μόλις ήρθαν οι κασέτες, επικοινώνησα με τον Νικόλα Πατέρα. Αιφνιδιάστηκε. Εδειξε μία ειλικρινή έκπληξη. Του είπα να τις ακούσουμε μαζί, γιατί εγώ μόνος μου δεν μπορώ να σηκώσω αυτό το βάρος.

Τις ακούσαμε και τον κάλεσα ως πρώην πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας και του ΠΑΟ να μιλήσει σε συνέντευξη Τύπου. Η συμπεριφορά του τις επόμενες μέρες με απογοήτευσε πλήρως γιατί δεν έκανε απολύτως τίποτα. Πήγα στον κ. Πιλάβιο, όμως κι εκεί δεν έγινε τίποτα. Για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ήττα να κάνει αυτές τις αποκαλύψεις ο πρόεδρος της Παναχαϊκής και να μην τις κάνει ο πρόεδρος της ΕΠΟ ή ο πρώην πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η Παναχαϊκή είναι η μόνη ομάδα χωρίς χορηγία του ΟΠΑΠ. Δεν την αφήνουν να πετάξει, αλλά θα πετάξει».

Ο Κούγιας ωστόσο δεν μπαρέλειψε να κάνει έκκληση στον πρωθυπουργό της χώρας Γιώργο Παπανδρέου, «από τη στιγμή που είναι Αχαιός να πάρει το θέμα προσωπικά».

«Κάνω μια έκκληση. Δεν θα υπάρξει άλλη τέτοια στιγμή. Και δεν πρόκειται να μιλήσω ξανά μπροστά στα ΜΜΕ για την υπόθεση αυτή. Κάνω έκκληση στον πρόεδρο της κυβέρνησης που είναι Αχαιός, να το πάρει προσωπικά το θέμα. Το ποδόσφαιρο είναι το τελευταίο μεγάλο λαϊκό κίνημα. Βρίσκεται στα χέρια κακοποιών πολλά χρόνια. Από το 1996, οι άνθρωποι αυτοί πουλάνε προστασία. Επιτυχημένος πια στην Ελλάδα είναι ο κακοποιός, αυτός που δεν έχει δουλειά, που σκέφτεται μόνο τον εαυτό του κι εξασφαλίζει την ατιμωρησία. Πουλάνε προστασία σε αυτόν που τους χρησιμοποιεί, τον παγιδεύουν και τον εκβιάζουν. Αυτό έχει πάθει κατά την άποψή μου και ο κύριος Μαρινάκης. Θέλω να πιστεύω πως δεν θα το πάθει και ο κ. Πιλάβιος. Σε πέντε λεπτά από τώρα δεν πρέπει να υπάρχει η ΚΕΔ που ορίζει τους διαιτητές που θέλει ο Μπέος ή η παρέα του. Εγώ κατέθεσα κι έδωσα τις κασέτες. Ο ρόλος μου τελείωσε και δεν πρόκειται να ξαναμιλήσω για το θέμα. Σήμερα ο κόσμος κατάλαβε τα πάντα. Οι μόνοι που δεν κατάλαβαν ήταν αυτοί που δεν ήθελαν να καταλάβουν. Σήμερα μετά από καιρό εμφανίστηκε ο κ. Δαλούκας. Είχε κάνει αίτημα στην Ασφάλεια να τον προστατεύσουν. Σήμερα καταλαβαίνετε τι ήθελε να πει ο Αχιλλέας Μπέος».

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής ερωτήθηκε αν όντως είναι η φωνή του Αχιλλέα Μπέου στις κασέτες που έφτασαν στα χέρια του. Ξεκαθάρισε πως είναι πράγματι ο Αχιλλέας Μπέος και στις δύο κασέτες, ενώ για το έτερο άτομο των συνομιλιών δεν θέλησε να προβεί στην αποκάλυψη του ονόματός του, αφού ακόμα δεν είναι σίγουρο, αλλά και γιατί επιθυμεί, όπως είπε, να κρατήσει τη σοβαρότητα στην υπόθεση.