Το κοντέρ έγραψε 3-1 την Παρασκευή το βράδυ, όλη η Ελλάδα πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη της εθνικής κόντρα στη Ρουμανία, εκτός από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές. Τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή Φερνάντο Σάντος.

Αυτό, διότι οι διεθνείς μας γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι τους περιμένει στο Βουκουρέστι. Θέλουν, δηλαδή, να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους για να τους... υψώσουν την Τρίτη κατά τις 11, μόλις (και αν) κλείσουμε τα αεροπορικά εισιτήρια για το Ρίο της Βραζιλίας.

Η εθνική ξέρει καλά τι θα αντιμετωπίσει. Μια ομάδα παθιασμένη, που θα τα παίξει όλα για όλα, που 90 λετπά θα είναι με το μαχαίρι στα δόντια, που θα κάνει "χρήση" της έδρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε όλα τα επίπεδα.

Ο Φερνάντο Σάντος, από την άλλη, έχει παίξει το ρόλο του. Δεν είναι άνθρωπος των λόγων, αλλά των έργων. Αφενός ξέρει καλύτερα από τον καθένα ότι η ομάδα του είναι ή του ύψους ή του βάθους από πλευράς απόδοσης, αφετέρου αφήνει τα καλύτερα για το αεροπλάνο της επιστροφής, μιας και ένα σκορ όπως το 2-0 που θα δώσει την πρόκριση στους Ρουμάνους, δεν θεωρείται από κανέναν απίθανο και εξωπραγματικό.

Γι' αυτό και έχει επιβάλει την "ψύχραιμη" λογική και ματιά του στις τάξεις της αποστολής.

Χ.