Ο Αχιλλέας Μπέος στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε υποστήριξε πως οι κασέτες είναι προϊόν υποκλοπής από το Ν. Πατέρα. Όπως είχε προαναγγείλει από χθες, μετά τα όσα κατήγγειλε ο κ. Κούγιας, ο Αχιλλέας Μπέος παρέθεσε συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις κασέτες που έχει δώσει στον εισαγγελέα ο γνωστός ποινικολόγος.

Αρχικά ο κ. Μπέος κατήγγειλε τον Νικόλα Πατέρα πως αυτός είναι ο υποκλοπέας των κασετών, υποστήριξε πως είναι προϊόν συρραφής (δηλ. μοντάζ) και δεν αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο για τίποτα απ' όσα τον κατηγορεί ο κ. Κούγιας, ενώ προέτρεψε μάλιστα να αρθεί το απόρρητο των κινητών του ίδιου και του Νικόλα Πατέρα από τους εισαγγελείς για να ακούστουν οι συζητήσεις που έγιναν την μέρα του αγώνα Άρης - Παναθηναϊκός.

Όσον αφορά το περιεχόμενο των κασετών επανέλαβε πως είναι προϊόν συρραφής από πολλές συζητήσεις που είχε με το Νικόλα Πατέρα και "κόπηκαν - ράφτηκαν" έτσι ώστε να δώσει την εικόνα που ήθελε αυτός που τις έφτιαξε.

Αφού προχώρησε στις δηλώσεις του, δέχτηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους:

Γιατί τηλεφώνησε μετά τον αγώνα Άρης-Παναθηναϊκός στον διαιτητή Δαλούκα;

«Ο κ. Δαλούκας είναι ένας διαιτητής από το Βόλο. Δεν είχα ποτέ ιδιαίτερες σχέσεις μαζί του. Να πεις ένα γεια μαζί του δεν σημαίνει κάτι. Πήρα να του πω ότι το πέναλτι που έδωσε εκθέτει τον ίδιο και όλο το Βόλο».

Είναι συρραφή φράσεις όπως ‘Θα έρθουν Ρώσοι, Βούλγαροι κλπ.’ Και ‘Βαγγέλη, ψάξου’;

«Αυτό που ακούγεται το ‘Βαγγέλη ψάξου!; Εγώ δεν έχω ακούσει και δεν απαντάω σε κάτι που δεν έχω στα χέρια μου. Απαντάω στην κασέτα που αναφέρεται για το Άρης-Παναθηναϊκός και ό,τι έχει εκεί μέσα. Ο κ. Κούγιας λέει από μόνος του πως οι κασέτες είναι μονταρισμένες. Μπορούμε να συλλέξουμε πέντε κουβέντες και να κάνουμε ένα κείμενο, που δεν έχει αντίλογο. Είναι μονόλογος. Μαζέψανε αυτό που θέλανε και το μοντάρανε. Αν δεν το κάνει ο εισαγγελέας, θα το κάνω εγώ σε συγκεκριμένο εργαστήριο. Αν δεν είναι γνήσια η κασέτα, κακώς συζητάμε».

Αυτός που μιλά μαζί σας είναι ο Νικόλας Πατέρας;

«100%».

Ποια θεωρείτε πως είναι τα κίνητρα του Νικόλα Πατέρα;

«Το γιατί το έκανε ο κ. Πατέρας ρωτήστε τον ίδιο. Θεωρώ πως είμαι εγώ αυτός που μια για πάντα οι αδερφοί Μητρόπουλοι έπαιξε σημαντικό ρόλο να διαλυθεί αυτή η παράγκα με προσωπικά κόστη. Είμαι αιτία που ο κ. Πατέρας φεύγει από το ποδόσφαιρο ως αποτυχημένος και δεν θα επιστρέψει ποτέ. Δεν έχει το ποδόσφαιρο ανάγκη από Πατέρες, αλλά από ανθρώπους αρσενικούς. Ο κ. Πατέρας είχε ομολογήσει στο περιβάλλον του ότι θα τον βρω μπροστά του. Το έργο του στο ποδόσφαιρο είναι μεγάλο, αν κρίνουμε το πέρασμά του από τον Εθνικό. Θα μείνει στην ιστορία».

Θεωρείται πως είναι στόχος και ο Ολυμπιακός Βόλου;

«Η ομάδα δεν μπορεί να είναι στόχος. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι από τις πιο συμπαθητικές ομάδες της Ελλάδας, που δεν αμφισβητείται. Στόχος είμαι εγώ για πολλούς και διαφόρους λόγους. Εγώ δεν μασάω όμως. Αυτοί είναι περαστικοί από το χώρο, όχι εγώ».

Για τις σχέσεις του με τον Ν. Πατέρα και τον Β. Μαρινάκη.

«Κάποιοι άλλοι στη θέση μου θα θεωρούσαν τίτλο τιμής να μπορούν να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό να πάρει το πρωτάθλημα. Η σχέση μου με τον Νικόλα Πατέρα τόσα χρόνια αποδεικνύεται από την παρουσία μου στα γενέθλιά του στις 26 Αυγούστου. Τότε έχει γενέθλια, να του στείλετε λουλούδια. Μια σχέση με έναν άνθρωπο δεν δίνει δικαίωμα να πει θετικά ή αρνητικά πράγματα. Ή ότι εγώ με τον κ. Πατέρα ήμουν ο άνθρωπος που-αν και γνωρίζω πράγματα και καταστάσεις-συμμετείχα σε πράξεις ανιδιοτελείς ή ιδιοτελείς, ή αν υπήρχαν σκοπιμότητες. Το ίδιο και με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Έχω κάθε δικαίωμα να μιλήσω με τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας ή κάποιον άλλο πρόεδρο. Όπως έχω δικαίωμα να επιλέξω πότε θα είμαι φίλος με κάποιον».

Αν φοβάται ή έχει δεχτεί απειλές.

«Και τώρα που μιλάω με παρακολουθούν. Μεγαλώνω παιδιά που είναι περήφανα για τον πατέρα τους. Έμπορος ναρκωτικών δεν είμαι, δημόσια έργα δεν παίρνω, οπότε μπορώ να βγαίνω και να τους ξεφωνίζω όλους. Τέσσερις φορές ήρθαν να κάνουν έλεγχο ΣΔΟΕ στον Ολυμπιακό Βόλου και έμαθα πως θα ξαναέρθουν. Ας έρθουν, να τους ετοιμάσω κι ένα αρνί. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Αυτοί θα εκτεθούν, να είστε σίγουροι. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει μοντέλο διοίκησης και δικαιούται να συμμετέχει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Η ομάδα δεν χρωστά σε κανέναν και παίζει το πιο εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το μοντέλο του Ολυμπιακού Βόλου. Πάρτε τεχνοκράτες όπως ο Κιντής, που άφησαν χρέη. Σάπιοι μέσα τους, άσχετοι με το χώρο. Αν θέλετε αυτούς, να πάτε κάπου αλλού, στην… Ταρζανία. Εμένα θα με κρίνετε από το έργο του Ολυμπιακού Βόλου. Κοιτάξτε τι έγινε ο Πανιώνιος τρία χρόνια από τότε που έφυγα».

Αν θεωρεί πως είναι ανεπιθύμητος στο χώρο του ποδοσφαίρου.

«Ο κ. Πατέρας περαστικός ήταν από το ποδόσφαιρο και τώρα κάθεται στο μπαλκόνι και μετρά τα αυτοκίνητα που περνάνε. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι αυτοδιοίκητο. Συμφωνώ πως δεν είμαι αρεστός, αλλά πώς να είμαι; Είμαι αυθόρμητος, αλλά ειλικρινής. Ας βρεθεί ένας παράγοντας να πει ότι πλησίασα έναν παράγοντα και του έδωσα ή πήρα κάτι».

Τι εννοείτε πως οι κασέτες είναι πλαστές;

«Παραδέχτηκα πως είναι η φωνή μου. Όμως είναι συρραφή, έχουν επιλέξει κάποια αποσπάσματα και τις έχουν φτιάξει. Άρα αυτές οι κασέτες δεν είναι αξιόπιστες. Ζητάω την άρση του απορρήτου. Το λέω δημόσια. Να δει πότε μίλησα με τον κ. Δαλούκα. Μήπως μίλησε κάποιος άλλος; Με πήρε ο κ. Πατέρας. Ας ψάξουν να δουν τι είπαμε με τον κ. Πατέρα. Θα είναι γελοίο να πιστέψει και ο τελευταίος πως εγώ έχω τη δυνατότητα να ορίσω σε ένα παιχνίδι Παναθηναϊκού ή Ολυμπιακού έναν διεθνή διαιτητή. Εγώ λέω ότι γνωρίζω καμιά φορά ποιος θα είναι ο διαιτητής σε ένα ντέρμπι. Όλοι σας ξέρατε μέρες πριν το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ότι επικρατέστερος διαιτητής είναι ο Καλόπουλος».

Τι λένε οι γνήσιες κασέτες;

«Αν υπάρχουν, ας τις προσκομίσουν να δούμε το διάλογο. Αυτός που τις έγραψε, αυτός πρέπει να τις προσκομίσουν. Να δούμε αν εκεί αναφέρεται ο Κάκος ή ο Τσετσένος ή ο Βούλγαρος. Μπορεί να λέω σε μια φράση ότι έχει γεμίσει η Ελλάδα Τσετσένους και να απομόνωσε τη φράση για να κάνει συρραφή. Να ελέγξουν αυτές τις κασέτες για να δουν αν είναι κασέτες της Τζούλιας ή αν είναι γνήσιες».

Αν σκέφτεται να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό Βόλου.

«Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές και περιστάσεις εγώ γίνομαι πιο δυνατός. Η δήλωσή μου για αποχώρηση από τα δρώμενα είχε να κάνει με μια προσωπική στιγμή με μία μερίδα φιλάθλων, που δεν τους είχα δώσει δικαίωμα να κρίνουν αποφάσεις της διοίκησης. Δουλειά των φιλάθλων είναι να στηρίζουν την ιδέα κι όχι τα πρόσωπα. Αν το καλοκαίρι βρεθεί ένας καλός παράγοντας, καλός επενδυτής, κι όχι στυλ Νίκου Πατέρα, να είστε σίγουροι που θα αποχωρήσουν. Να ξέρετε ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσω αν δεν είμαι αρεστός στον κ. Μπιτσαξή. Το λέω ενδεικτικά το όνομα, ο άνθρωπος κάνει καλά τη δουλειά του».

Για την επιστολή του Σταύρου Αδαμίδη στον πρωθυπουργό.

«Σήμερα λέει έστειλε ο Αδαμίδης επιστολή στον πρωθυπουργό, στην ΕΠΟ, στο CNN, ούτε κι εγώ ξέρω πού για να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο όπως η κ. Θάτσερ για να καθαρίσει το ποδόσφαιρο. Με τι ιδιότητα, με τι γνώσεις… Για γέλια μιλάμε!».

Γιατί ο Δαλούκας είναι ο μεγαλύτερος απατεώνας διαιτητής;

«Πράγματι, το έχω πει αυτό. Είναι μια προσωπική διαμάχη που θα κριθεί στο δικαστήριο. Ας το παγώσουμε, αφού αυτή τη στιγμή βιώνει ένα προσωπικό πρόβλημα, το παιδί του είναι άρρωστο. Θα πω αυτά που πρέπει στο δικαστήριο».

Αν θα καταγγείλει τον Κούγια στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για να του επιβληθούν αθλητικές ποινές.

«Αυτή τη φορά θα πάμε μέχρι το τέρμα. Αν υπάρχει νομοθεσία που μπορεί να τιμωρηθεί και στην Αλβανία, θα κάνω κι εκεί καταγγελία».

Αν ο πρόεδρος της ΕΠΟ πρέπει να φέρει το θέμα στο ΔΣ για να τιμωρηθεί ο Αλέξης Κούγιας από την ομοσπονδία.

«Αν τιμωρηθεί τόσες φορές, θα εξαφανιστεί. Πρέπει πού και πού να βγαίνει ο Κούγιας για να γελά ο κόσμος. Δεν θα ήταν κομψό να πω τι θα έπρεπε να κάνει ο πρόεδρος της ΕΠΟ. Εγώ θα κάνω ό,τι είναι απαραίτητο. Αν υπήρχε στο χώρο του ποδοσφαίρου τέτοιο δικαστήριο, θα έπρεπε να είχε ήδη τιμωρηθεί ο κ. Κούγιας γιατί διασύρει και ταλαιπωρεί μία ιστορική ομάδα όπως η Παναχαϊκή και μια ολόκληρη πόλη. Δεν είναι ικανός να ανεβάσει μια ομάδα από την τρίτη στη δεύτερη κατηγορία. Δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί. Προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες για τη δική του ανικανότητα και να ρίξει αλλού τις ευθύνες».

Πηγή: www.woop.gr