Με τη διοργανώτρια αρχή του ελληνικού ποδοσφαίρου, τη Σούπερ Λίγκα, άνοιξαν και επίσημα μέτωπο ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ.

Η κόντρα δεν είναι κανούρια. Κρατάει... χρόνια. Και στα δύο "στρατόπεδα", βλέπετε, ακούγεται και λέγεται σε κάθε ευκαιρία ότι ο Ολυμπιακός είναι ο μόνιμα ευνοημένος από τη διαιτησία.

Η αλήθεια είναι ότι η προσφυγή των δύο ομάδων προετοιμαζόταν εδώ και καιρό. Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας που πάρθηκε η απόφαση για τιμωρία όσων δυσφημούν τη Λίγκα, οι "πράσινοι" είχαν διαχωρίσει σαφώς τη θέση τους, εν μέσω έντονων διαφωνιών, και ο ΠΑΟΚ... πήρε δουλειά για το σπίτι, εκφράζοντας τις επιφυλάξεις του για την ορθότητα της απόφασης.

Τι λένε στο λιμάνι για το μέτωπο που βγήκε στον αφρό; Προς το παρόν, δεν διαρρέουν πολλά. Οι "ερυθρόλευκοι" ταυτίζονται, θα έλεγε κανείς, με τη θέση της Σούπερ Λίγκας ότι μια τέτοια κίνηση είναι άστοχη (σε ελεύθερη μετάφραση) για το λόγο ότι αρμόδια για θέματα αθλητισμού δεν είναι τα ποινικά δικαστήρια, αλλά τα αρμόδια αθλητικά όργανα. Δεν παραλείπουν, μάλιστα, να σχολιάσουν πως δεν θα αργήσουν και τα μαντάτα από την UEFA, που θεωρεί αδιαπραγμάτευτο το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Christiano