Σε... πλειστηριασμό έχει βγάλει ο Εργοτέλης τον καλύτερο εφετινό ποδοσφαιριστή του, τον Πελέ. Με όνομα... βαρύ σαν ιστορία, ο Πορτογάλος μέσος έχει καταφέρει με την απόδοσή του να βάλει σε "μάχη" τις δύο καλύτερες ομάδες της Σούπερ Λίγκας, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Τα δεδομένα έχουν ως εξής:

Ο Εργοτέλης, που έχει τον πρώτο λόγο μαζί με τον ποδοσφαιριστή και τον μάνατζέρ του, τον ξακουστό Ζόρζε Μέντεζ, ο οποίος "κρατά" το 25% των δικαιωμάτων του παίκτη, θέλει οπωσδήποτε να πουληθεί ο Πελέ. Η ανάγκη για χρήματα είναι μεγάλη και οι Κρητικοί δεν το συζητούν να μην παραχωρηθεί ο Πορτογάλος, ώστε να μην έχουν μεγάλα προβλήματα μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο Ολυμπιακός είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να πλησιάσει τις απαιτήσεις των Κρητικών, περί τις 500.000 ευρώ. Οι "ερυθρόλευκοι" εκτιμούν τον παίκτη, παρά την πληρότητά τους, αλλά αυτό που δεν θέλουν είναι να καταλήξει το... μήλο της Έριδος στο αντίπαλο στρατόπεδο από τη Θεσσαλονίκη. Αναγνωρίζουν, βεβαίως, τους κινδύνους υπερκοστολόγησής του, λόγω του "πλειστηριασμού" που επιδίδονται οι δύο ομάδες, αλλά και του φημολογούμενου ενδιαφέροντος από ομάδες της Ρωσίας. Παρόλα αυτά, θα παραμείνουν στο παιχνίδι μέχρι το τέλος και φυσικά θα χρησιμοποιήσουν το ασύγκριτο πλεονέκτημα του τίτλου που θεωρούν δεδομένο ότι θα κατακτήσουν.

Ο ΠΑΟΚ κάνει τα πάντα. Φτάνει μέχρι τις 350.000 ευρώ μετρητά και χαρίζει τα χρωστούμενα από τη μεταγραφή Κουτσιανικούλη. Οι Θεσσαλονικείς έχουν βάλει εσχάτως στο "κόλπο" και τον προπονητή τους, Χουμπ Στέφενς, ο οποίος επιχειρεί να πείσει τον Πελέ να ανέβει στη Θεσσαλονίκη, με... άσο στο μανίκι ότι στον ΠΑΟΚ θα παίξει αμέσως, ενώ στον Ολυμπιακό κανείς δεν μπορεί να του εγγυηθεί θέση στην ενδεκάδα.

Το πόκερ, με λίγα λόγια, θα είναι σκληρό και οι διαπραγματεύσεις μαραθώνιες. Κάποιες πρώτες ενδείξεις, πάντως, δείχνουν τους "ερυθρόλευκους" να διατηρούν ένα ελαφρύ προβάδισμα, μετά και την επαφή με τον ίδιο τον παίκτη την Κυριακή του βράδυ στο Γ. Καραϊσκάκης.

Christiano