Ο Νίκος Βαμβακούλας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή "Καρντάσιανς" του ANT1 και μίλησε για πρώτη φορά για το παρασκήνιο της μεταγραφής του από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό.

Ο παλαίμαχος άσος ήταν ιδιαιτέρως αποκαλυπτικός για το τι έγινε εκείνη την εποχή ανάμεσα στις διοικήσεις των δύο ομάδων.

«Είχε τελειώσει το συμβόλαιο μου με τον Ολυμπιακό στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου του 1985. Με φώναξαν στα γραφεία της ΠΑΕ ο Σταύρος Νταϊφάς κι ο Μιλτιάδης Μαρινάκης. Για το Μιλτιάδη Μαρινάκη έπαιζα στον Ολυμπιακό! Πήγα για να συζητήσω την ανανέωση του συμβολαίου μου. "Δεν υπάρχουν λεφτά", μου είπαν. Δεν πήγαινε καλά τότε, η Ναυτιλία. "Μου τα δίνετε, όποτε μπορείτε. Δεν θέλω να φύγω από τον Πειραιά. Εδώ είναι τα σπίτι μου", είπα. "Πρέπει να φύγεις εσύ για να μείνουν οι άλλοι", επέμεναν. Θα σου κάνουμε τη μάξιμουμ προσφορά … Κάπου 13.000.000 δραχμές. Για να πάρει η ΠΑΕ Ολυμπιακός κάπου 25.000.000 δραχμές.

Έτσι κι έγινε. Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης τα έδωσε και πήγα στην ομάδα του…. Θυσιάστηκα ο ένας για να σωθούν οι πολλοί. Ο Σταύρος Νταϊφάς μου υποσχέθηκε … Δίνοντας το λόγο του … Πως την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα με ζητούσε από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Κράτησε το λόγο του. Με ζήτησε. Δεν με έδωσε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης. Ήξεραν στον Παναθηναϊκό πως είμαι Ολυμπιακός. Με σεβάστηκαν και τους σεβάστηκα. Με τίμησαν και τους τίμησα. Αυτά τα αποκαλύπτω για πρώτη φορά ώστε να ξέρουν οι φίλαθλοι πως και γιατί πήγα από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό…», είπε ο Βαμβακούλας ρίχνοντας φως για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, σε μία μεταγραφή που είχε προκαλέσει σάλο εκείνη την εποχή.