Η αρχή έγινε με τον Ρέγιες και το φινάλε δόθηκε με... τον Εσιέν. Ο λόγος για τα μεταγραφικά σενάρια που περιτριγύριζαν τον Ολυμπιακό από τις αρχές Δεκεμβρίου κιόλας.

Με το τέλος της χρονιάς, λοιπόν, με το αντίο του εκπληκτικού 2013 για τον Ολυμπιακό, οι ερυθρόλευκοι μέσω του Πιέρ Ισά, ανακοίνωσαν ότι η μεταγραφική πίτα του Ιανουαρίου δεν θα έχει... φλουρί. Κοινώς, κανένας Ρέγιες και κανένας Εσιέν δεν θα έρθουν στην Ελλάδα τώρα για να παίξουν μπάλα.

Ο βασικός λόγος που οι πρωταθλητές θα μείνουν με τον Πελέ ως πρσοσθήκη στο ρόστερ, έχει να κάνει με την επίτευξη των στόχων από πολύ νωρίς, αλλά και τη σχεδόν μη αντιμετωπίσιμη δυναμικότητα της Μάντσεσετρ Γιουνάιτεντ, με την οποία ο Ολυμπιακός θα αναμετρηθεί στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτό, συν το εξασφαλισμένο πρωτάθλημα πριν ακόμα ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος της Σούπερ Λίγκας, καθιστούν αναγκαίο τον μεταγραφικό σχεδιασμό και την προετοιμασία της ομάδας για την επόμενη κιόλας σεζόν, και όχι την ενίσχυσή της εντός του αγωνιστικού έτους. Εξ ου και οι προσθήκες που έχουν κλειδώσει για το καλοκαίρι, όπως του Αυλωνίτη και του Κολοβού.

Christiano