Τα τελευταία χρόνια γίνεται μία προσπάθεια στον Ολυμπιακό να ενισχυθεί το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ και να δημιουργθεί ένας κορμός από παίκτες που θα παίζουν στην Εθνική Ελλάδος.

Γι΄ αυτό το λόγο οι "ερυθρόλευκοι" κυνηγούν ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και προσπαθούν να φέρνουν στο Λιμάνι όλους τουςταλαντούχους και εξελίξιμους ποδοσφαιριστές.

Μία τέτοια περίπτωση ήταν, για παράδειγμα, ο Γιάννης Μανιάτης, ο οποίος έφυγε ως ελπιδοφόρος πριν μερικά χρόνια από τον Πανιώνιο και πλέον είναι αρχηγόςστον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες, λοιπόν, ψάχνουν συνεχώς για νέα ταλέντα από την ελληνική αγορά και όπως αποκαλύπτει η έγκυρη στήλη "Sportdog Penalty", ο παίκτης που φέτος αρέσει πάρα πολύ στους ανθρώπους του Ολυμπιακού είναι ο Μιχάλης Μπακάκηςτου Παναιτωλικού, για τον οποίο κάνουν σκάουτινγκ εδώ και πολύ καιρό.

Μάλιστα, στο πρόσωπο του 22χρονου μεσοαμυντικού οι "ερυθρόλευκοι", όπως ανέφερε στέλεχος της ομάδας, βλέπουν τον διάδοχο του Γιάννη Μανιάτη, αφού θεωρούν πως με την ίδια άνεση μπορεί και παίζει δεξιός μπακ αλλά και μέσος. Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού παρακολουθούν τον ποδοσφαιριστή, έχουν ήδη σχηματίσει άποψη γι΄ αυτόν και δεν αποκλείεται σύντομα να κάνουν και κάποια κρούση στην ομάδα του Αγρινίου.

Άλλωστε, ο ίδιος ο παίκτης δήλωσε την Κυριακή στη Nova πως ήδη ο μάνατζέρ του έχει μιλήσει με τον Ολυμπιακό, όταν ρωτήθηκε για τα σχετικά δημοσιεύματα. Συγκεκριμένα ανέφερε: "Δεν έχω ενημερωθεί αν έχουν μιλήσει οι ομάδες. Ότι έχω ακούσει είναι από δημοσιεύματα. Ο μάνατζέρ μου έχει μιλήσει με τον Ολυμπιακό αλλά δεν ξέρω κατά πόσο με θέλει ο Ολυμπιακός ή όχι. Εγώ από την ομάδα περιμένω να μου πει αν έχουμε πρόταση από τον Ολυμπιακό ή όχι".