Με στόχο την πρόκριση στο φάναλ φορ της Ευρωλίγκα, που θα διεξαχθεί στην Βαρκελώνη, αναχώρησε η αποστολή του Παναθηναϊκού για την ισπανική πόλη, όπου αύριο και την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα, στους πρώτους δύο αγώνες για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Το κλίμα στο «στρατόπεδο» της ελληνικής ομάδας είναι καλό και υπάρχει αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης, αποκλείοντας μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι έχει πλεονέκτημα έδρας στις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό.

Λίγο πριν από την αναχώρηση της αποστολής, ο Κώστας Καϊμακόγλου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Τα ψέμματα έχουν τελειώσει. Δεν υπάρχει γυρισμός. Παίζουμε όλη τη χρονιά για να φτάσουμε εδώ και τώρα θα προσπαθήσουμε να πάμε στο φάιναλ φορ. Το πιο σημαντικό ταξίδι μας είναι αυτό και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να γυρίσουμε με τουλάχιστον μία νίκη από τη Βαρκελώνη. Όταν έχεις το μειονέκτημα και παίζεις απέναντι στην Μπαρτσελόνα και, παρότι δεν έχει τη δύναμη την περσινή και ταλαιπωρήθηκε από πολλούς τραυματισμούς, είναι ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, αυτόματα χρίζεται το φαβορί, καθώς έχει και το φάιναλ φορ στην έδρα της. Εμείς ως αουτσάιντερ έχουμε πολύ λιγότερο άγχος. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Πρέπει να μιλήσουμε με πράξεις. Να έχουμε υπομονή, να κάνουμε αυτά που έχουμε πει μεταξύ μας και θα δείξουμε ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο».