Χρειάστηκε να περιμένει πολλά χρόνια από τότε που αποφάσισε να φύγει. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, όμως, δικαιώθηκε.

Τη Δευτέρα το βράδυ κέρδισε τον "τίτλο" του καλύτερου ποδοσφαιριστή της χρονιάς που αποχαιρετήσαμε πριν από ένα μήνα. Πολλοί απόρησαν με την απόφαση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) να αναδείξει τον Δημήτρη Παπαδόπουλο του... Παναθρακικού (11 γκολ) και του Ατρομήτου (9) φέτος.

Η απάντηση είναι η εξής: μόνο ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να μπει στην ψυχολογία του... ποδοσφαιριστή. Μόνον εκείνος και κανένας άλλος "μυαλοπώλης" έχει την εμπειρία της αγωνίας για το αύριο, της αποτυχίας αν η ομάδα δεν "τραβήξει" ή ο ίδιος δεν δέσει με τους άλλους, τον πόνο του τραυματισμού που μπορεί να τον αφήσει άνεργο για χρόνια και τελικά το "θρίαμβο" του come back.

Διότι ο Δημήτρης Παπαδόπουλος αυτό κατάφερε: να γυρίσει δριμύτερος και το κυριότερο για όσους γνωρίζουν, να πάρει εκδίκηση από την παλιά του ομάδα, τον Παναθηναϊκό, φορώντας μια άλλη πράσινη φανέλα, εκείνη του Πανθρακικού. Ο "Παπ" -για όσους θυμούνται πόσο του κόστισε- κατηγορήθηκε βαριά για εκείνο το χαμένο πέναλτι στο Γ. Καραϊσκάκης απέναντι στον αδελφικό του φίλο Αντώνη Νικοπολίδη.

Τώρα, "ζυγίζει" πολλά... κιλά λιγότερα με την ανακούφιση της δικαίωσης. Φάνηκε από τα λόγια του την ώρα της βράβευσης, είπε πολλά περισσότερα η συγκίνησή του...

Christiano