Όσοι θεωρήσατε ότι οι δύο αιώνιοι στο μπάσκετ έχουν ολοκληρώσει τις μεταγραφές τους, απλά... αναθεωρείστε! Nα τα πάρουμε, όμως, από την αρχή.

Πόσες αλλαγές θα γίνουν μετά την άλλη Παρασκευή, δηλαδή μετά το Παναθηναϊκός- Ολυμπιακός για το Top-16; Πόσες; Εμείς λέμε τουλάχιστον δύο!Μία για καθεμία από τις ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα! Εδώ υπενθυμίζουμε πως μεταξύ 7ης και 8ης αγωνιστικής επιτρέπονται οι αλλαγές.

Σίγουρα θα κάνει μία ο ηττημένος της επόμενης αγωνιστικής, στο πρόγραμμα της οποίας υπάρχει το μεταξύ των δύο ομάδων ματς. Όμως θεωρούμε, από όσα μαθαίνουμε από την πιάτσα των ατζέντηδων, ότι θα πάρει παίκτη και ο νικητής! Όποιος κι αν είναι αυτός...

Στον Ολυμπιακό είναι λίγο πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. Έχουμε και λέμε... Ο Κόλινς μπορεί να ΄ναι το δυνατό κορμί που θα κοντράρει τον Ματσιούλις, αλλά ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερη ανάγκη σε άλλο κομμάτι του παιχνιδιού. Οι πρωταθλητές Ευρώπης χρειάζονται έναν γκαρντ, δίπλα στον Σπανούλη, που θα δημιουργεί, θα τρέχει την ομάδα, θα σκοράρει. Τον αντι-Λο, δηλαδή. Και ο Κόλινς -δυστυχώς για τον Μπαρτζώκα- δεν είναι παίκτης με κανένα από αυτά τα χαρακτηριστικά.

Από την άλλη, γκαρντ θέλει και ο Παναθηναϊκός. Με τα ίδια χαρακτηριστικά. Ο Πεδουλάκης θέλει έναν ακόμη παίκτη δίπλα στον Διαμαντίδη. Στα λεγόμενα μεγάλα ματς ο Μήτσος θέλει στήριγμα. Ο Ούκιτς δεν είναι ο "Ρόκο" της περσινής σεζόν κι οΠαππάς έχει περιορισμένο χρόνο. Ο Κάρι, που βοηθάει πολύ στο σκοράρισμα, δεν είναι εξίσου δημιουργικός και εξάλλου έχει χρόνια στην πλάτη του.

Επομένως στο διάστημα 21/2 ως 26/2 στις 19.00 ώρα Ελλάδας θα πάρουν από έναν γκαρντ και οι δύο! Ο χαμένος, όποιος είναι αυτός, ίσως δεν μείνει στη μία. Στην όλη υπόθεση, που θα ανάψει τις επόμενες ημέρες, να σημειωθούν δύο ακόμη σημαντικά πράγματα.

1) ότι παίκτες δεν υπάρχουν και...
2) ότι οι ελληνικές ομάδες δεν είναι οι μόνες που θέλουν γκαρντ!

Τέλος, το οποίο είναι και το... αστείο της υπόθεσης, οι ίδιοι άνθρωποι (μάνατζερ) προτείνουν στις δύο ομάδες τους ίδιους παίκτες! Μια λίστα στέλνουν, δηλαδή. Κι αυτό σημαίνει ότι μπορεί να προκύψει μάχη των δύο αιωνίων για τον ίδιο άσσο! Ποιος θα κερδίσει;