Επίθεση στον Παναγιώτη Μπιτσαξή, εξαπέλυσε η Superleague μέσω του προέδρου της, Βαγγέλη Μαρινάκη, υπογραμμίζοντας πως το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι κατηχητικό.

H συνέντευξη Τύπου της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, κράτησε περίπου 1 μιση ώρα και δεν προέκυψε κάποια καινούργια είδηση, ούτε από τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη, ούτε απ' αυτές του Μποροβήλου, ούτε και από του Πατρίκ Κομνηνού.

Ο πρόεδρος της Superleague, Βαγγέλης Μαρινάκης, εκπροσωπώντας όλες τις ομάδες, εξαπέλυσε επίθεση τόσο στην πολιτεία, όσο και στις αστυνομικές αρχές, τονίζοντας πως δεν κάνουν καλά την δουλειά τους και γι' αυτό δεν έχουμε συλλήψεις μετά από επεισόδια.

Φυσικά, οι τρεις ομιλητές έκαναν έναν απολογισμό για τη φετινή σεζόν και τις ενέργειες της διοργανώτριας Αρχής, ενώ δεν έγινε αναφορά στην περιβόητη υπόθεση με τις "κασέτες".

Μάλιστα, ένας δημοσιογράφος θέλησε να θέσει ερώτημα για το συγκεκριμένο θέμα στον Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά εκείνος τον σταμάτησε και δεν τον άφησε να συνεχίσει

.Οι ΠΑΕ καταδικάζονται, γιατί η αθλητική δικαιοσύνη λειτουργεί, και καταδικάζονται αυστηρότατα. Αυτοί που τα σπάνε όμως, κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται με αυτούς.Ξέρουμε όλοι ότι το πρωτάθλημα που διοργανώνει η Λίγκα μας είναι το μεγαλύτερο θέαμα στη χώρα και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον σχεδόν του 80% του ελληνικού πληθυσμού.  Αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στον αριθμό των καθημερινών αθλητικών εφημερίδων, στις χιλιάδες μπλογκ, ιστοσελίδες που το αφορούν και στα εκατομμύρια εισιτήρια που πωλούνται κάθε χρόνο και στα μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης.

Ξέρουμε επίσης ότι έχει προβλήματα, άλλοτε μικρά και άλλοτε μεγάλα, που όλα, λόγω της προσοχής και του ενδιαφέροντος, διογκώνονται και μοιάζουν  κολοσσιαία γεγονότα, ακριβώς επειδή αποτελούν κομμάτι του μεγαλύτερου θεάματος στη χώρα. Ειδικά σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής, και όχι μόνο, κρίσης.

Ξέρουμε ότι υπάρχουν προβλήματα με τη διαιτησία, από την πρώτη μέρα το δήλωσα και δυστυχώς επαληθεύθηκα, αλλά πιστεύω ότι έχουμε και αξιόλογους διαιτητές και αξιόλογους πρώην διαιτητές για την διαχείριση της ΚΕΔ απλά θα πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία,  και πρέπει να τους στηρίξουμε για να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς φόβο.

Ξέρουμε επίσης ότι η Λίγκα δημιουργήθηκε για να βελτιώσει τη διοργάνωση του πρωταθλήματος, να δημιουργήσει οικονομικά καλύτερες συνθήκες ανταγωνισμού, να δυναμώσει τις μικρές και τις μεσαίες ομάδες ώστε το θέαμα να είναι καλύτερο, και να παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Και το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό.

Σήμερα οι πλειονότητα των ΠΑΕ της Α’ Εθνικής έχει τουλάχιστον τριπλασιάσει τα έσοδα της σε σχέση με το παρελθόν. Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό μέχρι την τελευταία ημέρα. Εφαρμόζουμε το πλέον αυστηρό σύστημα αδειοδότησης.

Και το κράτος δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ. Ούτε καν για τα στάδια που ανήκουν στην Γενική Γραμματεία, τα οποία συντηρούνται και επισκευάζονται, σε σημαντικό βαθμό, με χρήματα των ΠΑΕ. Δείτε τι συμβαίνει σε όσα καταπληκτικά στάδια χτίστηκαν για τους Ολυμπιακούς και δεν παίζει κάποια ποδοσφαιρική ομάδα. Όλα τα έσοδα των ΠΑΕ και της Λίγκας προέρχονται από ανταποδοτικές συμβάσεις, από εμπορικές συνεργασίες προβολής εταιριών. Με αυτά τα χρήματα πληρώνονται οι ομάδες των νέων, οι ακαδημίες ποδοσφαίρου.

Με χρήματα που δεν εισπράττουμε από το κράτος αλλά από την σωστή και νόμιμη εμπορική αξιοποίηση του προϊόντος. Με αυτά τα χρήματα επίσης πληρώνονται οι ποδοσφαιριστές μας, όλων των ηλικιών που απαρτίζουν τις εθνικές ομάδες και όχι από κρατικά χρήματα. Να θυμηθούμε μόνο ότι η Ελλάδα είναι δέκατη στο κόσμο σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων.Πως είναι λοιπόν κρατικοδίαιτο το ποδόσφαιρο; Ακόμα και στην περίπτωση της ΕΠΟ , και εκεί η Λίγκα και οι ΠΑΕ καλύπτουν ένα πάρα πολύ μεγάλο μέρος του ετήσιου προϋπολογισμού του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.