Ο Μανόλο Χιμένεθ πριν λίγες μέρες είχε δηλώσει σε ισπανικά μέσα πως η ΑΕΚ είναι κάτι σαν Ατλέτικο και Βαλένθια, χαρακτηρίζοντας την ομάδα ως τρίτη στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον ίδιο η δήλωση του αυτή παραφράστηκε, ύστερα και από μερικές αντιδράσεις, ενώ εξέφρασε τον θαυμασμό του για τους ανθρώπους που έχουν φέρει την "Ένωση" τόσο ψηλά και δήλωσε υπερήφανος ως προπονητής αυτής της ιστορικής ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας είπε:

"Θα ήθελα να κάνω μια διευκρίνηση όσον αφορά τη συνέντευξη που παραχώρησα σε εφημερίδα της πατρίδας μου. 0υδέποτε χαρακτήρισα την ΑΕΚ ως την τρίτη ομάδα της Ελλάδας ιστορικά.

Αναφέρθηκα στη σημερινή της θέση. Μόνο θαυμασμό νιώθω για όσους ανθρώπους μόχθησαν για να την κάνουν τόσο μεγάλο μέγεθος από το 1924 έως σήμερα.

Ο παραλληλισμός με ισπανικές ομάδες έγινε επιθυμώντας να εξηγήσω στους συμπατριώτες μου πόσο μεγάλη προσπάθεια χρειάζεται για να κατακτήσουμε έναν τίτλο.

Θέλησα να δείξω ότι η "βαριά" φανέλα της ομάδας μας και οι δεκάδες τίτλοι της δεν μπορούν να μας οδηγήσουν χωρίς δουλειά σε νέες επιτυχίες. Είμαι υπερήφανος ως προπονητής της ΑΕΚ, σέβομαι απόλυτα την τεράστια ιστορία της και θεωρώ το παρελθόν οδηγό για το μέλλον της, κάτι που έχω επαναλάβει πολλές φορές."