current views are: 3

18 Μαρτίου 2014
Δημοσίευση15:12

Ανελέητος πόλεμος – «Οπλίζουν» Μαρινάκης και Σαββίδης

Ο πόλεμος μεταξύ Βαγγέλη Μαρινάκη και Ιβάν Σαββίδη έχει φουντώσει για τα καλά. Ως πού θα φτάσει;

Δημοσίευση 15:12’
αρθρο-newpost

Ο πόλεμος μεταξύ Βαγγέλη Μαρινάκη και Ιβάν Σαββίδη έχει φουντώσει για τα καλά. Ως πού θα φτάσει;

Ο πόλεμος μεταξύ Βαγγέλη Μαρινάκη και Ιβάν Σαββίδη έχει φουντώσει για τα καλά. Ως πού θα φτάσει;

Το πρώτο είναι κοινή διαπίστωση, το δεύτερο αποτελεί κοινό ερώτημα όσων ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο και τυγχάνει να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Γιατί, όμως, ξέσπασε η διαμάχη ανάμεσα στους δύο ισχυρούς του ελληνικού ποδοσφαίρου;

Οι λόγοι, βεβαίως, έχουν να κάνουν με την αξιοκρατία και αξιοπιστία στις… πολυκατοικίες που λέγονται ΕΠΟ (Ομοσπονδία) και Super League. Αξιοκρατία και αξιοπιστία που αμφισβήτησε ευθέως και δημόσια ο κ. Σαββίδης με το που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα.

Το αφεντικό του ΠΑΟΚ, μάλιστα, είχε δηλώσει ότι και Μπαρτσελόνα να κάνει τον δικέφαλο του βορρά, το πρωτάθλημα θα καταλήξει στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες, από την πλευρά τους, σήκωσαν… τα γάντια που πέταξε ο Ιβάν Σαββίδης και στην τελευταία τους ανακοίνωση τον χαρακτήρισαν ως “φερόμενο ιδιοκτήτη” της ομάδας του. Διατύπωση που ανάγκασε πολλούς να αναρωτηθούν, ανοίγοντας έτσι τον ασκό του Αιόλου μετά τις κατηγορίες από τη Θεσσαλονίκη, που στην ουσία ανέφεραν ότι οι ερυθρόλευκοι είναι τα απόλυτα αφεντικά στο χώρο του παρασκηνίου. Οι Θεσσαλονικείς συμπεριέλαβαν μάλιστα στα σχόλιά τους τον πρόεδρο της διοργανώτριας αρχής, Γιάννη Μώραλη, συνεργάτη του ιδιοκτήτη των ερυθρολεύκων.

Και οι δύο πλευρές, πλέον, είναι στα “κάγκελα” και εξαγγέλλουν προσφυγή… στα άκρα, δηλαδή στα δικαστήρια για να βρει η καθεμιά το δίκιο της. Εκείνο, όμως, που θα πρέπει να τονιστεί, είναι ότι ακόμη και στις δικαστικές αίθουσες να φτάσει το σίριαλ που άρχισε τις τελευταίες μέρες, αυτό θα αφορά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του ενός επιχειρηματία και τους χαρακτηρισμούς του άλλου.

Για την “ταμπακιέρα” όπως λέγεται στο ποδόσφαιρο, δηλαδή την ουσία, δεν έχει ειπωθεί τίποτα που να ταράζει περισσότερο τα ύδατα της Super League. Αντιθέτως, με σκόρπιες και αστήρικτες -ακόμα- κατηγορίες, το μόνο πεδίο που παίρνει φωτιά και ανακτά επικίνδυνες διαθέσεις, είναι το οπαδικό.

Όποιον σχετικό και να ρωτήσει κανείς για την πορεία και την κατάληξη αυτής της κόντρας, η απάντηση δίνεται με σιγουριά: τίποτα δεν είναι βέβαιο πλέον. Όλα είναι ανοιχτά, καμία πλευρά δεν ρίχνει νερό στο κρασί της και η μετωπική θα είναι σφοδρή.

Christiano


σχετικα αρθρα