Μεγάλος θαυμαστής του Μάρλεϊ είναι ο Κάμπελ, που επελέγη να γίνει εκπρόσωπος εταιρίας κατασκευής μουσικών εξαρτημάτων, την οποία έχουν φτιάξει τα παιδιά του μεγάλης αυτής μορφής του ρέγκε.

Όπως υποστηρίζουν ΜΜΕ στην Κόστα Ρίκα η εταιρεία House of Marley που έχει βάση στην Τζαμαϊκα διάλεξε τον άσο του Ολυμπιακού προκειμένου να προμοτάρει το άνοιγμά της στην Ευρώπη. Ο ίδιος ο Τζόελ Κάμπελ ξεκαθάρισε πως δεν θα μπορούσε να αρνηθεί μία τέτοια πρόταση, επειδή θαυμάζει πάρα πολύ τον Μπομπ Μάρλεϊ.

Ο διεθνής χαφ των Πειραιωτών δήλωσε υπερήφανος γι' αυτήν την εξέλιξη, υπογραμμίζοντας πως δεν περνάει ημέρα που να μην ακούει την μουσική του Μάρλεϊ: «Είμαι πολύ υπερήφανος και χαρούμενος που θα γίνω πρεσβευτής και εκπρόσωπος αυτής της εταιρίας, διότι θαύμαζα από πάντα τον Μπομπ Μάρλεϊ.

Περνάω όλη την ημέρα ακούγοντας μουσική. Είναι η... θεραπεία για κάθε αρρώστια. Είναι το πρώτο που κάνω όταν σηκώνομαι. Μερικές φορές με παίρνει ο ύπνος, ακούγοντας μουσική. Και στην σύντροφό μου αρέσει η ίδια μουσική. Τι με συνδέει με την φιλοσοφία του Μάρλεϊ; Ό,τι σε βοηθάει να θεραπεύσεις όλα τα προβλήματα. Με τα τραγούδια του, ο κάθε άνθρωπος μπορεί να αυτοπροσδιοριστεί κάθε λεπτό».