ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και μια παρτίδα τάβλι

Δημοσίευση 24 Μαρτίου 2014, 16:28 / Ανανεώθηκε 24 Μαρτίου 2014, 18:43
Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και μια παρτίδα τάβλι
Facebook Twitter Whatsapp

Πρόκειται για το πιο σπαρταριστό παρασκήνιο στην ιστορία της μεγάλης κατηγορίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σήμερα Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014, πέθανε ένας από τους ιστορικότερους προέδρους του ελληνικού ποδοσφαίρου, από καταβολής επαγγελματικών πρωταθλημάτων (και όχι μόνο): ο Σταύρος Νταϊφάς.

Ο εκλιπών αγόρασε τον Ολυμπιακό στα τέλη του 1970 και ήταν κουμπάρος με τον άλλο μεγάλο οικονομικό παράγοντα της χώρας, τον Γιώργο Βαρδινογιάννη, ή αλλιώς... καπετάνιο. Ο Νταϊφάς, λοιπόν, ο οποίος είχε αποφασίσει να μπει στους ερυθρόλευκους με μια "παρέα" εφοπλιστών, ήταν εκείνος που ενθάρρυνε τον Βαρδινογιάννη να πάρει το αντίπαλο δέος, τον Παναθηναϊκό, σε εκείνη τη θρυλική παρτίδα τάβλι με πράσινα και κόκκινα πούλια, όπως λέγεται.

Εδώ, βέβαια, "σφηνώνεται" ένα άλλο... τρελό παρασκήνιο που θέλει τον καπετάνιο να προτείνει πρώτος στον Νταϊφά την απόκτηση των Πειραιωτών και μάλλον αποτελεί προϊόν φαντασίας το σενάριο που θέλει τον Γ. Βαρδινογιάννη θαυμαστή του Ολυμπιακού. Φήμη που φούντωσε από δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για γλέντι του καπετάνιου στα μπουζούκια με το γνωστό τραγούδι "Περαία μου, Περαία μου...".

Κάπως έτσι χτίστηκε και μεγάλωσε ο μεγαλύτερος μύθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο, που αφορά τις τύχες των δύο σημαντικότερων συλλόγων. Όλα αυτά ένα μεσημέρι του '79 στη ναυτιλιακή λέσχη του Πειραιά.

Christiano